Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Menekşe Sokak'ta Sağlıklaştırma Çalışmaları Başladı

ÇEKÜL Vakfı Ankara Temsilcisi Faruk Soydemir ve ÇEKÜL Gönüllüsü Vedat Ağca, 24 Ağustos 2007 tarihinde, kentsel sit alanı içerisinde yer alan Menekşe Sokak’ın sağlıklaştırılması ve etrafındaki tescilli yapıların onarımıyla ilgili birtakım incelemelerde bulunmak amacıyla Ordu’yu ziyaret ettiler.

yapi.com.tr
1 Menekşe Sokak'ta Sağlıklaştırma Çalışmaları Başladı

EKÜL Vakfı Ankara Temsilcisi Faruk Soydemir ve ÇEKÜL Gönüllüsü Vedat Ağca, 24 Ağustos 2007 tarihinde, kentsel sit alanı içerisinde yer alan Menekşe Sokak’ın sağlıklaştırılması ve etrafındaki tescilli yapıların onarımıyla ilgili birtakım incelemelerde bulunmak amacıyla Ordu’yu ziyaret ettiler.

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Belediye Başkan Yardımcısı Birol Yılmaz, İmar Müdürü Havva Güner Eriş ile bir araya gelen Soydemir ve Ağca, söz konusu alanlarda yapılacak çalışmaları belirlediler. Şu anda Menekşe Sokak ve tescilli yapıların rölöve, restorasyon, restitüsyon ve rekonsriksiyon projeleri hazırlanıyor.

Menekşe Sokak, sahil yaya yolundan ve karayolundan açık bir şekilde görülmekte olup, burada yapılacak sokak sağlıklaştırma ve yapı onarım çalışmalarıyla sit alanının korunan yüzü ortaya çıkacak. Bu alanda bulunan tarihi yapılar 150–200 yıllık. Ordu Belediyesi Taşbaşı Mahallesi Menekşe Sokak Tarihi Evler Kamulaştırma Planı’na göre bu alan içinde yer alan beş adet yapı tescillenerek kamulaştırılmış, iki yapı da daha önceden tescil edilmiş. Geri kalan üç yapı henüz tescilli değil.

http://www.yapi.com.tr/haberler/menekse-sokakta-sagliklastirma-calismalari-basladi_56363.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • tarihe ve çevreye olan ilginize teşekkür ederim memleketin sizler gibi duyarlı yurttaşlara ihtiyacı var.. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!