Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mera Alanları Vasfı Değiştirilip Satıldı

Urfa Ceylanpınar’a bağlı Damlacık, Maden ve Aşağı Doruklu köylerinin ortak mera alanının deprem konutları yapılacak denilerek TOKİ tarafından vasfı değiştirilip satıldığı ortaya çıktı.

yapi.com.tr
Mera Alanları Vasfı Değiştirilip Satıldı (Fotoğraf: MA)

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinin Damlacık, Maden ve Aşağı Doruklu kırsal mahallelerinin ortak mera alanının deprem konutları yapılacak denilerek TOKİ tarafından vasfı değiştirilip satıldığı ortaya çıktı. BirGün’de yer alan MA kaynaklı habere göre, alanda zemin etüdü çalışmaları başlayınca, mahalle sakinleri alana gelerek tepki gösterdi.

Bölgeye giden DEM Parti Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, iktidarın rant politikalarına tepki gösterdi. Şenyaşar, “Bu alan 3 köyün ortak mera alanıdır ve 8 bin kayıtlı hayvan buradan besleniyor. İktidar, bu yaşam alanını parsel parsel satarak talan ediyor. Köylüler, kendi meralarının betonlaştırılmasını ve başkalarına satılmasını kabul etmeyecek. Gerekirse burada çadır kurup nöbet tutacağız.” dedi.

Damlacık Mahalle Muhtarı Mehmet Selim Tuncer ise “Bu alanın vasfı değiştirilerek 490 kişiye 400-500 metrekarelik arsalar halinde satıldı.” dedi.

Eylemden sonra sondaj makineleriyle yapılan zemin etüdü çalışmalarının durdurulduğu ve makinelerin bölgeden çekildiği belirtildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mera-alanlari-vasfi-degistirilip-satildi_211155.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!