Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Meriç Nehri’nin Kumuna Alıcı Aranıyor

Meriç Nehri’nde 5 kilometrelik alanda kum adacıkları oluştuğunu açıklayan Edirne Valisi Nusret Miroğlu, çıkarılan kumu satacak yer aradıklarını söyledi.

Zaman Gazetesi
Meriç Nehri’nin Kumuna Alıcı Aranıyor

b>Meriç Nehri’nde 5 kilometrelik alanda kum adacıkları oluştuğunu açıklayan Edirne Valisi Nusret Miroğlu, çıkarılan kumu satacak yer aradıklarını söyledi. Yunanistan ile Türkiye sınırında yer alan Meriç Nehri’nin yatak temizleme çalışmaları kapsamında çıkarılan kuma talep olmaması, çalışmaların yürütülmesinde sıkıntı oluşturuyor. Edirne Valisi Nusret Miroğlu, DSİ 11. Bölge Müdürü Numan Gündüz ve diğer yetkililerle birlikte, Meriç Nehri yatağı Kazanova mevkiinde su seviyesinin düşmesi nedeniyle oluşan adacıklarda incelemelerde bulundu.

Meriç Nehri’nde 5 kilometrelik alanda kum adacıkları oluştuğunu, bu adacıkların en büyüğünün 430 metrekare olduğunu belirten Miroğlu, çalışma kapsamında çıkarılan kumların bölgeden taşınmasıyla iş kapasitesinin artacağını söyledi. Edirne’de çok büyük boyutta taşkın yaşandığını ve taşkınlar sonrasında seddelerde yırtılmalar meydana geldiğini bildiren Miroğlu, taşkınların önlenmesi için Devlet Su İşleri’nin (DSİ) büyük önlemler aldığını belirtti. Taşkınlardan zarar görüp de onarılmayan yer kalmadığını bildiren Miroğlu, şunları kaydetti:

“Meriç Nehri’nin yatak temizliği ciddi anlamda çözülmediği zaman bu yapılanların geçici bir çözüm olacağına inanıyoruz. Bulgaristan ile nehrin yatak kapasitesini artırmak için ortak bir projemiz var. Bu proje kabul olursa, AB fonlarınca yapılacak. Bu işlemlerin yapılması zaman alacağı için DSİ, “yarma harekatı” diye adlandırdığı bu adaları ayırma işlemini gerçekleştiriyor. Bu adalar üzerinde çıkan ağaçların, Milli Emlak Müdürlüğü’ne satışları yapıldı.”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden çeşitli yetkililerin geldiğini ve Meriç Nehri’nden çıkan kumları kullanmak üzere inceleme yaptığını ifade eden Edirne Valisi Nusret Miroğlu, yetkililerin yaptıkları hesaplamalarda nakliye ücreti pahalı geldiğinden kumun alınmadığını söyledi. Başka yerden satın almak yerine nehirden çıkarılan kumun değerlendirilmesini öneren Vali Miroğlu, “İstanbul büyük bir şehir olması dolayısıyla, anormal bir kum tüketimi oluyor. Bu kumun demiryoluyla naklini sağlamamız lazım. Çalışmalardan çıkacak kumları, başka çıkar yol bulunmaması halinde DSİ müsaadesi altında, gerekirse ücretsiz olarak vereceğiz.” dedi.

DSİ 11. Bölge Müdürü Numan Gündüz de Meriç Nehri’nde toplam 29 adanın bulunduğunu ifade ederek, çalışmaların yeniden afetlere maruz kalmamak için 1,5 ayda tamamlanması gerektiğini kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/meric-nehrinin-kumuna-alici-araniyor_47636.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!