Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘Merkezin Kaymasına İzin Vermeyeceğiz’

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, yenilenen Yüksel Caddesi, Konur ve Karanfil sokaklardaki seyyar satıcı sorununu çözmek konusunda kararlı olduklarını ancak projeyi uzlaşma içinde gerçekleştirmek için sabırlı davrandıklarını söyledi. Tanık, “Böyle bir ortamda Kızılay’ın eski görkemli günlerinden daha iyi bir yerde olmasını sağlamak istiyoruz.

Cumhuriyet Ankara
‘Merkezin Kaymasına İzin Vermeyeceğiz’

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, yenilenen Yüksel Caddesi, Konur ve Karanfil sokaklardaki seyyar satıcı sorununu çözmek konusunda kararlı olduklarını ancak projeyi uzlaşma içinde gerçekleştirmek için sabırlı davrandıklarını söyledi. Tanık, “Böyle bir ortamda Kızılay’ın eski görkemli günlerinden daha iyi bir yerde olmasını sağlamak istiyoruz. Kent merkezinin kaymasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Bülent Tanık, Yüksel, Konur, Karanfil yaya bölgesindeki seyyar satıcı sorununu çözmek için geliştirdikleri stratejilerini Cumhuriyet Ankara ile paylaştı. Tanık, “Alanın başıboş bir kullanım kargaşasına gitmesine izin vermeyeceğiz. Ama bunun sağlanması için bölgeyi bir savaş meydanına dönüştürmek gibi bir niyetimiz de yok” dedi. Tanık, bölgeye ilişkin herkesin belli beklentilerinin olduğunu ancak tüm Ankaralıların yararlanabileceği bir adım atmak istediklerini dile getirdi. Tanık, bölge esnafının dükkânlarını kapatma saatine kadar işlerini engellemeyecek bir düzenleme yapacaklarını belirterek, “Yakın bir zamanda saat 20.00’ye kadar alanda ciddi bir temizlik yapacağız” diye konuştu.

‘9 toplantıda müzakere’

Atılacak bu adımların zamanlaması konusunda bir telaşlarının olmadığını söyleyen Tanık, Yüksel, Konur, Karanfil Yaya Bölgesi Projesi için Türkiye’de çok zor uygulanan bir yöntem seçtiklerini belirtti. Tanık, “Yaklaşık 1 buçuk yıl süren, 9 toplantıdan oluşan müzakere sürecinde belediyenin herhangi bir kepçe müdahalesi olmadan bir uzlaşma süreci ile sorunları aştık. Biz ortak bir yol üzerinden bu işi çözdük. Türkiye’de çok az bulunur bir iş yaptık. Bölge insanıyla, oraya hayatiyet kazandıran insanlarla, zorlayıcı uygulamalar yapmadan yapılacak şeyin iyiliği üzerinde mutabakat sağlayarak gönüllü bir katılımla yapıldı. Böyle bir düzenleme çok ender” dedi.

‘Zaman içinde iyileşecekler’

Projenin henüz tamamlanmadığını da söyleyen Tanık, “O zaman bir kültürel dönüşümü yakalama durumuna erişeceğiz. Proje bittiğinde uygun olmayan yapılanmaların zaman içerisinde oraya yapacağımız estetik yatırımlar ile birlikte kendilerini iyileştireceklerini düşünüyorum. Yok olmaz ise o zaman gerekli belediye disiplinini uygulamaya yönelik, bizim gücümüzün imkân verdiği işi yapmaya çalışacağız. Halkımızdan biraz metanet bekliyoruz” sözlerini kullandı.

Yeni yer: MallTepe AVM

Eski Maltepe Pazarı’nın yerine kurulan MallTepe alışveriş merkezi yöneticilerinin, yeniden yapılanma kararı aldıklarını, Konur ve Yüksel caddelerindeki seyyar satıcılarından bir kısmının seçilerek alışveriş merkezine küçük bir katılım payı karşılığında gelebileceklerini teklif ettikleri bilgisini veren Tanık, “Ben burada ekmeğimi kazanıyorum başka seçeneğim yok’ diyenlere uygar bir çalışma mekânı sunma imkânımız olacak. Aklı başında kişiler tarafından kabul edilebileceğine inanıyorum” dedi. Bülent Tanık, Yüksel Caddesi’nde bulunan Mülkiyeliler Birliği’nin bahçe duvarını performans duvarı olarak kullanıma açacaklarını söyledi “Özellikle sanatçıların kullanacağını, sokak sanatçılarının kendilerini ifade etmelerini sağlamak için bir zemin olacağını” dile getirdi.

‘Eskisinden çok daha iyi olacak’

Yaptıkları işlerin yurttaşları çağırdığını söyleyen Tanık, “Oranın gelen gideni bizim düzenlemelerimiz sonucunda yüzde 20 artmış durumda. Kent merkezini buradan kaydırmaya çalıştılar. Ankara kaydırılmaya çalışılıyor. Böyle bir ortamda Kızılay’ın eski görkemli günlerinden daha iyi bir yerde olmasını sağlamak istiyoruz. Kent merkezinin kaymasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/merkezin-kaymasina-izin-vermeyecegiz_84642.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!