Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mermer Fuarı Esnafa İlaç gibi Gelecek

Dünyanın en önemli doğaltaş fuarları arasında yer alan ve her yıl İzmir'e ayakkabı boyacısından otelcisine kadar 70 milyon doların üzerinde para kazandıran Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı (MARBLE) bu yıl da esnafın yüzünü güldürecek. Bu yıl 16'ncısı 24-27 Mart tarihleri arasında Kültürpark'ta düzenlenecek olan fuar öncesinde yer

Yeni Asır Gazetesi
Mermer Fuarı Esnafa İlaç gibi Gelecek

Dünyanın en önemli doğaltaş fuarları arasında yer alan ve her yıl İzmir'e ayakkabı boyacısından otelcisine kadar 70 milyon doların üzerinde para kazandıran Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı (MARBLE) bu yıl da esnafın yüzünü güldürecek. Bu yıl 16'ncısı 24-27 Mart tarihleri arasında Kültürpark'ta düzenlenecek olan fuar öncesinde yer sıkıntısı had safhaya ulaştı. Oteller yüzde 80 oranında dolarken, fiyatlar da katlandı. Narlıdere İstihkam Okulu'nun da mezuniyet töreninin aynı tarihlerde yapılması nedeniyle yer sıkıntısı artarken, ekonomik kriz nedeniyle sıkıntı yaşayan İzmir esnafı şimdi dört gözle fuarın yapılacağı tarihi bekliyor.

Otellerde yer bulamayanlar kamu ve özel kurumlara ait olan misafirhanelerden yer bulmak için torpil arayışına girerken, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da İzmir'e yakın olan Çeşme, Kuşadası ve Manisa'daki otellere talep arttı. Oteller dışında, fuarda sergilenecek ürünlerin taşınması için nakliye sektöründe büyük bir hareketlenme başlarken, fuar düzenlenmesi sırasında da mobilya, konstrüksiyon başta olmak üzere bir çok sektöre iş imkanı doğdu.

1150 firma katılacak

2 ve 3 yıldızlı otellerde geceleme fiyatları 100 lira iken, fuarın yapılacağı tarihlerde gecelik otel fiyatı 130 liraya çıkıyor. 5 yıldızlı otellerde ise o tarihlerde standart odanın kalmadığı belirtilirken, standart oda dışındaki odalarda da geceleme fiyatının 150 eurodan başladığı ifade ediliyor. Oteller, yoğunluğun az olduğu dönemlerde fiyatlarını düşürdüklerini belirtirken, talebin yoğun olduğu dönemlerde ise Turizm Bakanlığı fiyatlarını uyguladıklarını, fiyatlara zam yapmadıklarını açıklıyorlar. Geçmiş yıllarda daha üst seviyede yaşanan konaklama sıkıntısı İzmir'in son yıllarda yeni otellere kavuşması ile biraz hafiflerken, Mermer Fuarı'nın daha da gelişmesi yine de fuar tarihlerinde konaklama sıkıntısı doğuruyor.

Geçen yıl fuara bin 12 firmanın katıldığını bu yıl ise bin 150'ye yakın firmanın katılacağını dile getiren İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, fuar alanının da genişlediğini söyledi. Bu nedenle bu yıl fuara daha çok katılımcı ve ziyaretçi beklediklerini vurgulayan İşleyen, "Mermer Fuarı dünyanın en önemli fuarları arasında yer alıyor. O nedenle her yıl daha çok kişiyi kente çekiyor. Fuar döneminde otellerde yer kalmaması doğal. Fuar döneminde kentte ayakkabı boyacısından restoranına, taksi şoföründen otel sahibine kadar herkes kazanıyor. Biz bütün fuarlarda kentte aynı hareketliliği sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

"Bu günleri iple çekiyoruz"

Fuar süresince İzmir'deki bütün otellerin tam doluluk oranına ulaşacağını ifade eden İzmir Ticaret Odası Konaklama Grubu Meclis Üyesi Mustafa Kaya, her yıl bu fuarı iple çektiklerini söyledi. 4 gün boyunca İzmir'de otellerle birlikte bütün hizmet sektörünün kazanacağını açıklayan Kaya, "Otellerde şimdiden yüzde 80'lik doluluk oranına ulaştık. Fuarın yapıldığı günlerde otellerde boş yerin kalacağını sanmıyorum. Biz İzmir'de bu şekilde şehre hareket getiren 10 fuarın daha olmasını bekliyoruz" dedi.

Beldeler de hareketlendi

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel beldelerindeki otellerde de hareketlenmenin başladığına işaret ederek, fuar nedeniyle şehir merkezindeki otellerde sıkıntı yaşayanların Çeşme'deki otellere yöneldiğini söyledi. Şu anda otellerde çok yoğun olmamakla birlikte rezervasyonların yapılmaya başlandığına dikkat çeken Öncel, "Fuar Çeşme'deki otellere de yansımaya başladı. Bütün otellerimiz dolmasa da önemli bir hareketlilik getireceğini düşünüyoruz. Fuar süresince doluluk oranlarında önemli artış bekliyoruz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mermer-fuari-esnafa-ilac-gibi-gelecek_77586.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!