Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mermer Fuarı Hedefi Tutturdu

Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nın (MARBLE) 16’ncısı da katılımcıların ve ziyaretçilerin yüzlerini güldürdü. Organizasyon, yine Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri arasında ticaret köprüsü kurdu. Kültürpark’taki fuar alanında hareketlilik son saatlere kadar sürdü.

Milliyet Ege
Mermer Fuarı Hedefi Tutturdu

Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nın (MARBLE) 16’ncısı da katılımcıların ve ziyaretçilerin yüzlerini güldürdü. Organizasyon, yine Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri arasında ticaret köprüsü kurdu. Kültürpark’taki fuar alanında hareketlilik son saatlere kadar sürdü. Ekonomik krizin etkisiyle kötü dönemden geçen mermer-doğaltaş sektörü, çıkışı MARBLE’da buldu, pek çok iş bağlantısı yaptı.

262’si yabancı, bin 146 firmanın katıldığı dört günlük fuarı, 78 ülkeden 4 bin 281’i yabancı, toplam 54 bin 227 kişi ziyaret etti. 76 ülkeden bin 112 firmanın yer aldığı MARBLE 2009’u, 51 bin 560 kişi ziyaret etmişti.

İzmir’i de ihya etti

İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, Türk doğaltaşı için yeni ihracat pazarları bulma amacı doğrultusunda ‘Yeni rotalar, yeni pazarlar’ hedefiyle çalıştıklarını vurguladı. Katılımcıların, MARBLE 2010’un, son üç yılın en başarılı organizasyonu olduğu yönünde görüş bildirdiğini dile getiren İşleyen, şöyle konuştu:

“Krizden en az etkilenen Ortadoğu ülkelerinin alımları, önemli hareket getirdi. Özellikle Çinli ve Hint ziyaretçilerin blok alımları dikkat çekiciydi. Kayda değer miktarda mermer ve makina satışı yapıldı.”

Fuara Ürdün, Suudi Arabistan, Filistin, İran, İsrail, KKTC, Bulgaristan, Rusya ve Pakistan’dan toplam 140 kişilik alım heyeti geldi. Organizasyonun kent ekonomisine katkısının ise 70 milyon doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mermer-fuari-hedefi-tutturdu_78079.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!