Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mermerciler,Ayda 10 milyon Ş Zararda

İtalya Verona Fuarı'nda satış bağlantıları kuran Egeli mermerciler, İzmir Limanı'ndaki sıkışıklığın çözülememesi yüzünden sevinemedi. İhracatın aks

Yeni Asır
Mermerciler,Ayda 10 milyon Ş Zararda

b>İtalya Verona Fuarı'nda satış bağlantıları kuran Egeli mermerciler, İzmir Limanı'ndaki sıkışıklığın çözülememesi yüzünden sevinemedi. İhracatın aksaması işadamlarını kahrediyor.

Türkiye Mermer ve Doğaltaş Üreticileri ve Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Alimoğlu, İtalya'da Verona Mermer Fuarı'nda "Türk firmalarının başarılı bağlantılar yaptığını ancak İzmir Limanı'ndaki sıkışıklığın bu sevinci gölgelediğini" belirtti.
Alimoğlu, Verona kentinde düzenlenen ve dünyanın en büyüğü olarak bilinen "Marmomacc Mermer ve Doğaltaş Teknolojileri Fuarı"nda Türk mermerini başarıyla tanıttıklarını belirtti.

100 firma katıldı
Fuara toplam 100 Türk firmasının katıldığını kaydeden Alimoğlu, kurdukları Türk Çadırı'nda ülke tanıtımı için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade etti.
Fuar boyunca yaklaşık 4 bin ziyaretçiye döner ikram edildiğini, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sema Grubu'nun gösteri yaptığını kaydeden Alimoğlu, "Türkiye'nin fuarın en çok dikkat çeken ülkesi" haline geldiğini belirtti.

Parlayan yıldız
Sektörde bir çok otoritenin Türkiye'yi "dünyanın parlayan yıldızı" olarak nitelediğine dikkat çeken İsmail Alimoğlu, şöyle dedi:
"Geçmişte bu fuara makina almak için gelirdik. Burada döviz bırakıp yurda dönerdik. Bu yılki fuarda stand açan Türk firmalarından 15'i de mermer makinası üreticisiydi. Yakın zamana kadar ithalat yaptığımız ülkeye mal satabilir duruma geldiysek bu, kılıfı
yırttığımız anlamına gelir. Fuara katılan firmalar da başarılı görüşmeler yaptı. Bunun sonuçlarını önümüzdeki dönemde alırız. Verona Fuarı'nda aldığımız sonuçlar ihracatçı firmalarımızı umutlandırdı. Ancak İzmir Limanı'ndaki sıkışıklık nedeniyle ihracatta
yaşadığımız sorunlar bu sevincimizi gölgeledi. Halen ihraç etmemiz gereken ürünlerin yüzde 40'ı stoklarımızda bekliyor.''

Zorluk yaşanıyor
Alimoğlu, ihracatçı firmaların söz vermelerine rağmen siparişleri gönderemedikleri için alıcı firmalara karşı mahçup duruma düştüklerini dile getirdi.
Sıkışıklık nedeniyle her ay 10 milyon dolarlık ihracat kaybı yaşandığını öne süren İsmail Alimoğlu, bazı ihracatçı firmaların finansal zorluğa düştüğünü ve kısa vadeli kredilere başvurduğunu kaydetti.




http://www.yapi.com.tr/haberler/mermerciler-ayda-10-milyon-s-zararda_19473.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!