Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Merter Alışveriş ve Turizm Merkezi Oluyor

Tekstilin kalbi olarak nitelendirilen Merter, İstanbul'un yeni alışveriş, otel ve eğlence merkezi olmaya hazırlanıyor.

Radikal Gazetesi
Merter Alışveriş ve Turizm Merkezi Oluyor

6 bine yakın işletmenin bulunduğu ve günde 8 bine yakın alıcının günübirlik ziyaretler yaptığı Merter, Merter Tanıtım Grubu’nun çalışmaları sayesinde otel ve eğlence yatırımlarını bölgeye çekti. Rixos, Cevahir ve Accor gibi ünlü yatırımcılar otel yatırımı için Merter’de arayışa girerken, şimdiden 7 otel için harekete geçildi bile.

Merter Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ercan Tan, Merterli işadamları, kaymakam, belediye ve yatırımcılarla birlikte 8 aydır gerçekleştirdikleri 200’e yakın toplantıların sonuçlarını almaya başladıklarını belirterek, “Merter bugüne kadar ucuz üretimin ve ucuz mal almak isteyenlerin uğrak yeri olarak bilindi. Ama artık bölgeyi hem perakende alışverişe hem de turizme açmak istiyoruz. Bölgenin gelişimi için 5 yıllık bir program hazırladık.

İlk olarak da otel yatırımları için düğmeye bastık. Şu anda 7 yeni otel projesi için yatırımcılardan teklif almaya başladık. Bunlardan birisi Güngören Belediyesi’ne ait arazi üzerinde yapılacak. MESİAD olarak bunun işletmesine talip olacağız. Diğer 6 otelden 3’ünü bölgedeki işadamları mevcut binalarını kullanarak yapacak. Bunun dışındakiler ise yine mevcut binaların yenilenmesi sayesinde Türkiye’de bu alana yatırım yapan otel zincirleri tarafından gerçekleştirilecek. Otellerin hepsi iş oteli konseptinde yapılacak. 5 yıl içinde bölgede 20’ye yakın otelin oluşacağını planlıyoruz” diye konuştu.

Vakko arazisine ‘Küçük Merter’

Bölgede Eroğlu Grubu’nun satın aldığı Vakko arazisinde de bir otel projesinin olacağını kaydeden Tan, “Eroğlu Grubu burada iki tane yüksek kule yapacak. Bunların ortasında ise 35 bin metrekarelik bir alışveriş alanı oluşturulacak. Buraya küçük konseptli bir Merter’i andıran çarşı projesi geliştirilecek. İstinye Park gibi kaliteli bir çarşı olacak. Bunun yanında biz buradaki iki kuleden birisinin otel, diğerinin de home ofis olarak tasarlanması yönünde talebimiz var. Zaten onlar da MESİAD’ın üyesi ve bu toplantılarımıza katılıyor” yorumunu yaptı.

İstanbullular’ı alışverişe çekmek istiyor

Tan, Merter’in ana caddesi olan ve perakende satışın yapıldığı Ahmet Kutsi Tecel Caddesi’nin ise Milano benzeri bir alışveriş caddesi haline getirileceğini söyledi. Tan, “Bu caddeyi Milano’daki gibi yaparak alışveriş turistini ve İstanbullular’ı buraya çekmek istiyoruz. Öncelikli hedefimiz de Shopping Fest’e buradaki altyapı çalışmalarını yetiştirmek” diye konuştu.

3 milyar dolar ihracat yapılıyor

Merter, 6 bine yakın işletmenin bulunduğu bir bölge. Yılda 3 milyar doları üzerinde ihracatın gerçekleştirildiği bölgede 40 bin kişi çalışıyor. Bölgeye alıcıların uçaklarının geldiği günlerde günlük 8-9 bin alıcı geliyor.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/merter-alisveris-ve-turizm-merkezi-oluyor_84563.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!