Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Meşhur Vinç Yere İndi

Büyük Çankaya Oteli’nin tepesinde unutulan ve yaklaşık 20 yıldır sökülmeyi bekleyen Başkent’in en meşhur kule vinci, dün yere indirildi.

yapi.com.tr
Meşhur Vinç Yere İndi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 4 yıl önceki talimatı ve Çankaya Belediyesi’nin geçtiğimiz haftalarda açtığı söküm ihalesi ile hızlanan Gaziosmanpaşa’daki Büyük Çankaya Oteli’nin tepesinde unutulan vincin indirilme süreci dün sonuçlandı. Hürriyet'ten Ender Baykuş'un haberine göre, ihaleyi beklemeden vinci söktürmek isteyen otel sahibi Ahmet Hattat, önceki gün çalışmaları başlattı. Hava muhalefeti nedeniyle yarım kalan iş, dün devam etti. Sabah saatlerinde kule vincin önce betonları daha sonra da metal kısmı indirildi. Vincin indirilmesi için kurulan 244 tonluk ikinci vincin operatörü Eyüp Dinç, söküm işleminin tamamlanmasının ardından şunları söyledi:

3 parçadan oluşuyor

“Önceki gün hava muhalefeti nedeniyle çalışmalara mecburen ara vermiştik. Vatandaşların ve çevrenin güvenliği için aldığımız kararın ardından bugün (dün) çalışmalarımıza sabah saatlerinde başladık. Önce beton plakaları teker teker sorunsuz şekilde indirdik. Daha sonra ise 3 parçadan oluşan uzun demir aksamı dikkatli şekilde söktük. Bu büyüklükte bir vinç için Orta Doğu’nun en büyük vinçlerinden birini kurmak zorunda kaldık. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bizzat isteğiyle geldiğimiz Ankara’da, işimizi başarıyla sona erdiğimiz için çok mutluyuz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/meshur-vinc-yere-indi_120884.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!