Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Meslek Odaları Teslim Alınmak İsteniyor''

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, ''Çevre, Orman ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'' ile meslek odalarının teslim alınmak istendiğini öne sürdü.

yapi.com.tr / AA
''Meslek Odaları Teslim Alınmak İsteniyor''

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, ''Çevre, Orman ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'' ile meslek odalarının teslim alınmak istendiğini öne sürdü.

Odadan yapılan açıklamada, TBMM tarafından 6 Nisan 2011 tarihli oturumunda, ''Kamu Hizmetlerinin Düzenli, Etkin ve Verimli Bir Şekilde Yürütülmesini Sağlamak Üzere Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Teşkilat, Görev ve Yetkileri İle Kamu Görevlilerine İlişkin Konularda Yetki Kanun'' kabul edilerek hükümete Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkarma yetkisi verildiği hatırlatıldı.

Ancak AK Partinin, TBMM'nin olağanüstü yetki devrini de aşarak ve anayasaya aykırı olarak bakanlıkların teşkilatlanması ile meslek alanlarına ve meslek odalarına ilişkin düzenlemelere hemen başladığı ifade edilen açıklamada, söz konusu düzenlemelerin anayasaya aykırılık taşıdığı iddia edildi.

Açıklamada, 8 Haziran 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan ''Çevre, Orman ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'' ile meslek odalarının teslim alınmak istendiği öne sürülen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Bu düzenlemelerle, TMMOB ve meslek odaları Bakanlığın birer alt birimi olarak kurgulanmıştır. Yapılmak istenen meslek odalarının mevzuatını düzenleme yetkisinin TMMOB'den alınarak Çevre Orman ve Şehircilik Bakanlığına verilmesi ve meslek odalarının istenildiği gibi yönetilmesidir. Bu ülkenin madenciliğinden, sanayileşmesinden ve gelişmesinden sorumluluk duyan maden mühendislerinin örgütlü yapısı olan Maden Mühendisleri Odası; ülkeye, mesleğe ve meslektaşlarına hizmet etmeye devam edecektir.

Bilim ve tekniğin gelişimi, mühendis yeterliliği ve bunların meslek odalarının kuralları bir bakanlığın bürokrasisi içinde yer alan bir genel müdürlüğe teslim edilemez. Örgütümüzün yetkilerini kısıtlamaya, meslek alanlarımızı yeniden yapılandırmaya yönelik düzenlemeleri hiçbir şekilde kabul etmeyeceğiz.''


ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/meslek-odalari-teslim-alinmak-isteniyor_87968.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!