Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

"Metro Bittiğinde Başka Şeyleri Konuşacağız"

Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı'yı ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaşanan sorunlar nedeniyle sık sık kamuoyunda tartışma konusu olan metro ve hafif raylı sistem projeleriyle ilgili olarak, "Metrolar bittiğinde artık İzmir'de başka şeyler konuşup tartışacağız. 6 ay süre kaldı" dedi.

Yeni Asır Gazetesi
"Metro Bittiğinde Başka Şeyleri Konuşacağız"

eni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı'yı ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaşanan sorunlar nedeniyle sık sık kamuoyunda tartışma konusu olan metro ve hafif raylı sistem projeleriyle ilgili olarak, "Metrolar bittiğinde artık İzmir'de başka şeyler konuşup tartışacağız. 6 ay süre kaldı" dedi. Kocaoğlu, Bursalı'nın "Yani 6 aydan sonra başka şeyler konuşacağız, öyle mi?" şeklindeki sorusuna "Tabii ki" diye cevap verdi.

Kocaoğlu, TCDD ile ortaklaşa hayata geçirdikleri Aliağa-Menderes Hızlı Tren Projesi'nde önemli bir aşama kaydettiklerini, Basmane ile Cumaovası arasındaki bölümde işlerin 2 aydan az bir zaman içinde toparlanacağını bildirdi. Başkan, yarım kalan ve müteahhit firmasıyla yapılan sözleşmeleri feshedilen Üçyol-Üçkuyular ile Ege Üniversitesi Hastanesi-Evka 3 hatlarında ise, ihale süreçlerinin devam ettiğini hatırlattı.

Planda yok

Büyükşehir Belediyesi olarak projelerin öncelik sırasını, bir finans dengesi içinde belirlediklerini belirten Kocaoğlu; 2010-2017 yıllarını kapsayan stratejik planda Üçkuyular-Narlıdere, Halkapınar-Otogar ve Üçyol-Buca Tınaztepe hatlarına yer vermemelerinin, bu hatları yapmayacakları anlamına gelmediğini söyledi. 2 yıl sonra yeniden stratejik plan hazırlayacaklarını ifade eden Kocaoğlu, mevcut metro ve hafif raylı sistem projelerini bitirdikten sonra Aliağa Menderes Hızlı Tren Projesi'ni kuzeyde Bergama, güneyde Selçuk'a kadar uzatacaklarını açıkladı.

Aziz Kocaoğlu ve Şebnem Bursalı Ellerindeki paraya göre ayarlama yaptıklarını, stratejik planda yer almayan metro hatlarının projelerinin hazır olduğunu belirten Kocaoğlu, "Kent içinde tramvay hattının çalışmalarını sürdürüyoruz. 2004'ten bu yana başarmak istediğimiz öncelikli konu, ulaşımı otobüsten kurtarmak. Otobüsle ulaşım yaptığınız müddetçe bu kentte yaşayan insanları mutlu etmeniz mümkün değil" diye konuştu.

TCDD ile ortaklaşa hayata geçirdikleri hızlı tren projesinde birçok nokta olduğunu bu proje kapsamında bu güne kadar TCDD ile 25'in üzerinde anlaşma ve protokol imzaladıklarını belirten Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"Üçyol-Üçkuyular metrosu da benim kendi işim olsa, bugüne kadar 80 defa yapıp bitirirdim. Yüklenici firmalarla yaşanan aksiliklerde Büyükşehir'in hiçbir kusuru yok. Yetkimiz yok. Mevzuat uygun olmadığı için, ihaleyi istediğiniz kişiye veremiyorsunuz."

Fuar alanı

Gaziemir'de Ege Serbest Bölgesi yanında inşa etmeyi planladıkları yeni fuar alanı için proje ihalesine çıktıklarını ifade eden Kocaoğlu, TOBB ve ilgili kuruluşlarla fuar projesindeki ortaklık konusundan vazgeçmeleri konusundaki soruları da yanıtladı. Kocaoğlu, "Öncelikle projeyi bitirip ardından da inşaat ihalesine çıkmayı planlıyoruz. Elimizde bir proje olsun istiyoruz. Önce projeyi yapalım, ondan sonra ortaklık tekliflerini değerlendireceğiz. Orasını hayata geçirip fuardaki holleri de kongre merkezi olarak düzenleyeceğiz. İzmir hem fuarcılık hem de kongre turizminde gelişme sağlayacak" dedi. Kocaoğlu, Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nun önümüzdeki ay yeniden toplanacağını ve 50 kişilik heyetle Ankara'ya gideceklerini anlattı.

"Birlikte 'oh ya' diyeceğiz"

Yeni Asır Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Nevzat Dönmez'in, metro projelerinin kamuoyunda sıkça tartışıldığını, bir türlü bitirilip hizmete sokulamadığını hatırlatması üzerine Kocaoğlu, bu soruya bir fıkrayla cevap verdi. Kocaoğlu, şunları söyledi:

"Adamın birinin her şeyi sıkıntılıymış. Bunun üzerine bir çare bulmuş ve ayağına 2 numara küçük ayakkabı almış. Sabah zorla ayakkabıları ayağına zorlu sokup akşama kadar o ayakkabıyla bir oraya bir buraya koşturup duruyormuş. Akşam eve gelip ayakkabıyı çıkardığında da 'ooohhh' diyormuş. Biz de hep beraber 'oh ya' diyeceğiz. Yaşanan aksilikler nedeniyle bu projeler tabii ki konuşulacak".

http://www.yapi.com.tr/haberler/metro-bittiginde-baska-seyleri-konusacagiz_72676.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!