Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Metro Kazısı Sanılan İnşaat Hastane Tüneli Çıktı

AKP Milletvekili Metin Külünk’ün ailesine ait olan özel hastanenin iki binası yer altından tünel ile birleştirildi. Herkesin metro çalışması zannettiği tünel bitip kullanılmaya başladıktan aylar sonra AKP’li belediye tarafından yasal hale getirildi.

yapi.com.tr
Metro Kazısı Sanılan İnşaat Hastane Tüneli Çıktı

AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün aile şirketine ait olan Ümraniye'deki Özel Erdem Hastanesi ilginç bir imar planı değişikliği ile gündemde.

Açılışı 2003 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan özel hastaneye eklenen yeni hizmet binası, alttan tünel kazısı yapılarak geçtiğimiz aylarda birleştirildi.Biten tünele ilişkin yasal düzenleme de şubat ayında Ümraniye Belediyesi tarafından yapıldı. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; İnkılap Mahallesi'ndeki Özel Erdem Hastanesi'nin bulunduğu 62 parsel ile 17 parsel arasında yer altından yapılacak tünel bağlantısı için imar planı değiştirildi.

Oy çokluğu ile kabul edildi
Değişikliğe ilişkin hazırlanan İmar Komisyonu raporunda iki parsel arasında altyapıyı etkilemeyecek şekilde ve 2 sedye geçecek ölçüde tünel tüp geçitle bağlantı sağlanacağı belirtildi. Raporda, aynı şahsın mülkiyetinde olan taşınmazların, sağlık birimleri arasındaki koordinasyonun oluşturulması, hastaların tesislerin birinden diğerine taşıt yolu üzerinden açık alandan taşınmaması için özellikle acil durumlarda kullanılmak üzere yer altından geçecek bir tünelle fiziki bağlantılarının sağlanmasının amaçlandığı tespit edildiğinden değişikliğin uygun bulunduğu kaydedildi. Karar oy çokluğu ile kabul edildi.

Metro kazısı dediler, hastane tüneli çıktı
CHP'li Hüseyin Sağ iki hastane binası arasındaki tünel inşaatının bittiğini 10 aydır kullanıldığını söyleyerek “Tünel kazısı yapılırken soranlara 'metro kazısı yapılıyor' dediler. Ümraniye'nin göbeğinde aylarca gizemli bir kazı yapıldı. Ne Ümraniye Belediyesi ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi gördü. 'Metro kazısı yapıyoruz' diyerek yaptıkları kaçak tünel geçtiğimiz şubat ayında Ümraniye Belediyesi tarafından plana işlenerek yasal hale getirildi. Mayıs ayı İBB gündemine konuldu ancak oylamaya sunulmadı. Yani daha İBB onayı da yok. Onaylarsa da ilk kez kaçak bir tünelin yasal hale getirilmesine tanıklık etmiş olacağız. Hapishanelerde gizli tünel kazıldığına şahit olduk ancak iki hastane arasında gizli tünel kazıldığına ilk defa şahit oluyoruz” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/metro-kazisi-sanilan-insaat-hastane-tuneli-cikti_165847.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!