Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Metrobüs 2010'da Beylikdüzü'nde

Avcılar-Söğütlüçeşme arasındaki 40 kilometrelik hat üzerinde hizmet veren metrobüsün, 4. etabı olarak planlanan 12 kilometre uzunluğundaki Avcılar-Beylikdüzü hattının, 2010 yılı başında hizmete girmesi planlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 100 milyon lira kaynak ayırdığı metrobüsün Avcılar-Beylikdüzü etabının yapımına, Mart ayında

Vatan Gazetesi
Metrobüs 2010'da Beylikdüzü'nde

Avcılar-Söğütlüçeşme arasındaki 40 kilometrelik hat üzerinde hizmet veren metrobüsün, 4. etabı olarak planlanan 12 kilometre uzunluğundaki Avcılar-Beylikdüzü hattının, 2010 yılı başında hizmete girmesi planlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 100 milyon lira kaynak ayırdığı metrobüsün Avcılar-Beylikdüzü etabının yapımına, Mart ayında yapılan yerel seçimlerin hemen ardından başlanması planlanıyordu. Belediyedeki kaynak yetersizliği ve en önemlisi, güzergah üzerinde çok sayıda kamulaştırma yapılması gerekliliği, projeye start verilmesini geciktirdi. Beylikdüzü Tüyap önüne kadar götürülmesi planlanan metrobüsün, ön projesi tamamlanırken, uygulama projesi için de çalışmalara başlandı. Projeye, İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla bir de meydan düzenlemesi eklendi. Metrobüs güzergahı üzerinde belirlenecek bir noktaya, dev bir meydan yapılması planlanıyor.

Günde 1.1 milyon yolcu taşınacak

Avcılar-Söğütlüçeşme arasında günde ortalama 700 bin kişiye hizmet veren metrobüs Beylikdüzü’ne ulaştığında günde 1 milyon 100 bin yolcu taşınacak. 52 kilometrelik Beylikdüzü-Söğütlüçeşme arasındaki yolculuk süresi 80-85 dakika olacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/metrobus-2010da-beylikduzunde_70760.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!