Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Metronun Elektriği Özel Sektörden

İzmir Metrosu'nun elektriğini Karadeniz Enerji Grubu şirketlerinden Kartet Karadeniz Elektrik Toptan Ticareti A.Ş. sağlayacak İzmir Metro A.

Akşam



b>İzmir Metrosu'nun elektriğini Karadeniz Enerji Grubu şirketlerinden Kartet Karadeniz Elektrik Toptan Ticareti A.Ş. sağlayacak

İzmir Metro A.Ş.'nin ocak ayı içersinde açılan elektrik enerjisi temini ihalesini, Karadeniz Enerji Grubu şirketlerinden Kartet A.Ş. kazandı. 21 aylık olarak imzalanan sözleşmenin ardından Kartet 19 Mart'tan itibaren metronun elektiriğini vermeye başladı. Yapılan anlaşma sayesinde İzmir Metrosu, bu dönemde 800 milyarlık tasarruf sağlayacak. Metronun 2003 yılı içinde tükettiği enerji miktarı 7 bin 800 kilovatsaati geçtiği için 4628 sayılı kanun gereği serbest tüketici olma hakkını elde ettiği ve elektriğini serbest piyasadan karşılama imkanına kavuştuğu bildirildi. Kartet A.Ş'nin enerji üretim tesislerinde meydana gelebilecek bir arızanın enerji alımında ve ulaşımda aksamaya yol açmayacağını belirten yetkililer, 'Enerji alımı için fiziksel elektrik hatlarında bir değişiklik olmayacak. Bu nedenle arıza durumunda bile İzmir Metrosu enerjiyi sistemden çekmeye devam edebilecek. Ek maliyetler de Kartet A.Ş. tarafından karşılanacak' diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/metronun-elektrigi-ozel-sektorden_10043.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!