Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Metroya 5 Yıl Kazandıran Kamulaştırma

Taksim-Yenikapı metro hattındaki tıkanan çalışmaları hızlandırmak amacıyla, bölgedeki 69 binanın kamulaştırılmasının yolu Bakanlar Kurulu kararıyla açıldı.

Hürriyet
Metroya 5 Yıl Kazandıran Kamulaştırma

amulaştırmalar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kasasından 40 milyon YTL (40 trilyon TL) çıkacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ramazan Evren, Bakanlar Kurulu’nca ‘tedbir kararı’ alındığını belirterek, ‘Amacımız, projeyi bir an evvel bitirmek. Dolayısıyla hak sahiplerini mağdur etmeden, anlaşarak hareket edeceğiz. Bakanlar Kurulu kararı, beklenmedik bir durumda, projenin hızının kesilmemesi için yasal dayanağımız olacak’ dedi.

5 YIL KAZANDIRDI:

Kamulaştırmanın hızlanması için Bakanlar Kurulu’nun aldığı karar ile 5 yıldır tıkanan projenin önü tamamen açılmış oldu. Bu uygulamanın bir benzeri, Alibeyköy Deresi ile Tavukçu Deresi’nin ıslahı için yürütülen projelerde yapılmıştı. Bakanlar Kurulu’nun kararı olmasaydı, kamulaştıralacak araziler yüzünden belediye ve vatandaşlar davalık olacak ve proje 5 yıl daha askıda kalacaktı. Yasal süreyi kısaltan karara göre, hakim, bir ay içinde değer tespiti yapacak ve kararını verecek. Böylece kamulaştırmada zaman kaybı yaşanmayacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/metroya-5-yil-kazandiran-kamulastirma_31615.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!