Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Dünya Su Forumu’nda Tarihi...

Mexico City’yi Kaçak Kuyular Toprağa Gömdü

Dünya Su Günü Konferansı’na katılmak üzere İstanbul’a gelen Meksika’nın başkenti Mexico City Belediyesi’nin Yapı İşleri Müdürü Dr. David Korenfeld Federman, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kaçak kuyular konusunda uyardı.

Hürriyet Gazetesi



b>Dünya Su Günü Konferansı’na katılmak üzere İstanbul’a gelen Meksika’nın başkenti Mexico City Belediyesi’nin Yapı İşleri Müdürü Dr. David Korenfeld Federman, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kaçak kuyular konusunda uyardı.

Yer altı sularının kaçak kuyulardan çekilmesi yüzünden Mexico City’nin çeşitli bölgelerinde yer yer çökmeler yaşandığını belirten Federman şunları söyledi:

"Bugüne kadar yerleşim yerlerinin altındaki sular kaçak olarak çekilmiş. Artık çökmeler yaşanıyor. Çünkü şehir göl üzerine kurulmuştu. Bu konuda önlem almaya çalışıyoruz. İstanbul’da da kaçak kuyular olduğunu öğrendim. Belediye bir kaza yaşanmadan bu konunun üzerinde durmalı. Yoksa İstanbul yavaş yavaş toprağa gömülür."

16 milyon nüfuslu Mexico City’nin en büyük sorunları hava kirliliği ve yeraltı sularının çekilmesi nedeniyle yavaş yavaş toprağa gömülmesi. 1940-1985 arasında, yeraltı su seviyesi 32 metre azaldı ve şehir merkezi 7 metreden fazla çöktü.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mexico-cityyi-kacak-kuyular-topraga-gomdu_60443.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!