Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Midyat'a Saray Gibi Amele Pazarı!

Midyat Belediyesi'nin vasıfsız işçilerin beklemesi için yaptırdığı üç kemerli yapı işlemelerle süslü.

Radikal Gazetesi
Midyat'a Saray Gibi Amele Pazarı!

idyatlı amelelerin düzenli bir işleri, gelirleri ve sigortaları yok ama saray gibi bir 'bekleme salonları' oldu. Midyat İlçe Belediyesi inşaat, yük taşıma, odun kırma, hamallık gibi işlerde çalışan vasıfsız işçilerin müşteri beklediği bölgede yöreye özgü nahit katori taşından kentin tarihi dokusuna uygun bir amele pazarı inşa etti.
Nahit katori taşı, ocaktan çıktığında yumuşak olmasina rağmen güneş ve suyu gördükçe sertleşen bir taş. Bu özelliği nedeniyle hem restorasyonda hem de modern mimaride kullanım alanı buluyor. Midyat'taki pek çok camide, kilisede ve konakta kullanılan malzeme, son olarak belediyenin girişimiyle Amele Pazarı'na can verdi. Pazar için Nahit katori taşı yontuldu, şekillendirildi, duvarlarındaki yoğun işlemeleriyle üç kemerden oluşan bir bina yapıldı.

2006 yılında yapımına başlanan, kapı, pencere gibi bazı küçük eksikliklerine rağmen işçilerin kullanmaya başladığı Amele Pazarı, görünüşüyle Midyat'taki diğer tarihi binaları andırıyor. Pazarın 20 bin YTL'ye mal olduğunu söyleyen Midyat Belediye Başkanı DP'li Şehmus Nasıroğlu da alınan sonuçtan memnun: "Çok zor şartlarda geçimlerini sağlayan bu insanlarımıza bu mekanı kazandırdığımız için mutluyuz. Kömür ve ev eşyası taşıma, odun kırma, hamallık gibi çeşitli ihtiyaçların karşılanabilmesi için halkımız işçileri artık saatlerce aramayacak. Amele pazarını, taş işlemeli yaparak işçi insanlarımıza verdiğimiz değeri göstermek istedik."

http://www.yapi.com.tr/haberler/midyata-saray-gibi-amele-pazari_59814.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!