Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Millet Bahçesi Dünyanın En Büyük 3’üncü Şehir Parkı Olacak

Ekim ayında kapanacak Atatürk Havalimanı’nın arazisinin akıbeti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından netleşti. Erdoğan, arsaya “Millet Bahçesi” adında yeşil alan yapılacağını söyledi. 11.7 bin dönüm alana sahip havalimanına yapılacak park dünyanın en büyük 3’üncü şehir parkı olacak

yapi.com.tr
Millet Bahçesi Dünyanın En Büyük 3’üncü Şehir Parkı Olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim’de taşınacak İstanbul Atatürk Havalimanı’nın yerine ‘Millet Bahçesi’ yapılacağını açıkladı. Megakent İstanbul’a devasa bir yeşil alan kazandıracak proje şimdiden tüm İstanbulluları heyecanlandırdı. Yakın çevresindeki imarlı arsaların ortalama metrekare değeri dikkate alındığında yaklaşık 234 milyar TL değerindeki Atatürk Havalimanı arazisine ‘Millet Parkı’ yapılması tercih ediliyor. Atatürk Havalimanı, Bakırköy, Yeşilköy, Yeşilyurt, Florya ve Sefaköy semtleri arasında 11 milyon 700 bin metrekarelik (11 bin 700 dönüm) alan üzerine kurulu Türkiye’nin en büyük havalimanı konumunda.

Gazete Habertürk'ten Erdem Aktürk'ün haberine göre çevresinde de Şenlikköy, Yeşilköy, Yeşilyurt, Ataköy 2-5-6 ve Ataköy 7-8-9-10 mahalleleri yer alıyor. Atatürk Havalimanı’nın arazisi halihazırda sadece havalimanı olarak kullanılabileceği için buraya herhangi bir değer biçmek mümkün değil. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da buranın imara açılmayacağını belirtmişti. Hatta, havalimanı arsasına New York’taki Central Park gibi bir parkın yapılacağı gündeme gelmişti. Havalimanı arsasının tamamına park yapılması durumunda bu park dünyadaki şehir parkları arasında 3’üncü sırada yer alacak. Hatta bu park Central Park’ın yaklaşık 3.5 katı büyüklüğünde olacak.

Türkiye Veri İşleme Merkezi (TUVİMER) Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Ömer Türkoğlu ile havalimanı çevresindeki imarlı arsaları inceledik. Yakın çevresindeki yerleşik alanları örnek olarak alacak olursak, 0.50 emsalle konut+ticaret karma fonksiyonlarını barındıran bir imar durumunda ortalama arsa metrekare değerinin 20 binin üzerinde olduğu gözüküyor.

Metrekare değeri 20 bin TL
Yeşilyurt’ta imarlı konut ve ticaret arsalarının ortalama metrekare değerinin 26 bin TL olduğunu söyleyen Türkoğlu, “Tapusor.com datalarını kullanarak yaptığımız araştırma sonuçları, imarlı arsaların metrekare fiyatlarının Yeşilköy’de ortalama 20 bin TL olduğunu göstermektedir. Şenlikköy Mahallesi’nde ise bu değerin ortalaması 15 bin TL. 11 bin 700 dönümlük Atatürk Havalimanı arazisi eğer imara açılmış olsaydı değerinin 234 milyar TL olacağını söyleyebiliriz” diye konuştu.

"İmar planı değişirse fiyat artar"
Havalimanı’na komşu bölgelerde en fazla 3 katlı konutların yapıldığını söyleyen İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizamettin Aşa, “Havalimanı kapandıktan sonra bölgenin imar planı değişirse fiyatlar artar” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/millet-bahcesi-dunyanin-en-buyuk-3uncu-sehir-parki-olacak_165890.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!