Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Milli Saraylar 1 Milyon 450 Bin Ziyaretçi Ağırladı

Milli Saraylar'a bağlı tarihi mekan ve müzeleri gezen ziyaretçi sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 10 artış göstererek 1 milyon 450 bin kişiye ulaştı.

yapi.com.tr/AA
Milli Saraylar 1 Milyon 450 Bin Ziyaretçi Ağırladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Sekreterliği Milli Saraylar'a bağlı, tarihi saray, köşk ve kasırlar geçen yıl yerli ve yabancı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Müzecilik ve Tanıtım Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 1 Ocak - 31 Aralık 2014 döneminde Milli Saraylar'a bağlı tarihi mekan ve müzeleri gezen ziyaretçi sayısı, bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 10 artış göstererek, 1 milyon 450 bin kişiye ulaştı.

Dolmabahçe Sarayı, 972 bin kişiyle en çok ziyaret edilen mekan olurken, Beylerbeyi Sarayı da geçen yıl 175 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Beylerbeyi Sarayı'nı 63 bin kişiyle Ihlamur Kasrı, 58 bin kişiyle Küçüksu Kasrı ve 52 bin kişiyle yeni açılan Milli Saraylar Resim Müzesi takip etti.

Yıldız Şale Kasrı, Maslak Kasrı, Aynalıkavak Kasrı, Saray Koleksiyonları Müzesi, Yalova Atatürk Köşkü ve Florya Atatürk Köşkü de 2014 yılında 129 bin yerli ve yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

En çok turisti Dolmabahçe ağırladı

Milli Saraylar bünyesinde hizmet veren mekanlar arasında, en çok yabancı ziyaretçiyi Dolmabahçe Sarayı ağırladı.

Geçen yıl çeşitli ülkelerden 661 bin yabancı turist, Dolmabahçe Sarayı'nı gezdi. Dolmabahçe Sarayı'nı, 79 bin yabancı turistle Beylerbeyi Sarayı, 16 bin ile Küçüksu Kasrı izledi.

Bu kapsamda 2014 yılı içinde 1 milyon 450 bin ziyaretçinin gezdiği Milli Saraylar'dan, 22 milyon 225 bin lirası Dolmabahçe Sarayı'ndan olmak üzere toplam 26 milyon 640 bin lira gelir elde edildi. 

http://www.yapi.com.tr/haberler/milli-saraylar-1-milyon-450-bin-ziyaretci-agirladi_130321.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!