Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mimar Sinan, Çizgi Film Kahramanı Oluyor

Osmanlı-Türk mimarisinin en seçkin eserlerini ortaya koyan Mimar Sinan'ın hayatı genç nesile çizgi filmle anlatılacak. Sanat boyutu bugün bile aşılamayan ünlü mimarın tanıtım koordinatörlüğünü Kayseri Valiliği yapıyor

Zaman Gazetesi/Eşref AKGÜN
1 Mimar Sinan, Çizgi Film Kahramanı Oluyor

ayseri Valiliği'nin koordinatörlüğünde hazırlanacak olan çizgi filmde Mimar Sinan'ın hayatı anlatılacak. Proje kapsamında Sinan'ın Kayseri'nin Ağırnas ilçesinde başlayan, devşirmelikle devam eden ve mimarbaşılığa kadar yükselmesine vesile olan olaylar dizi halinde yayınlanacak. Sinan insani açıdan da örnek bir şahsiyetti. Bu sebeple İran seferi ve Kara Boğdan seferi sırasında ordunun çaresizliğe düştüğü durumlarda Sinan'ın akılcı hamleleri çizgi filmde çarpıcı bir dille anlatılacak. Film, Türkiye çapında tüm okullardaki öğrencilere izlettirilecek. Projenin koordinatörlüğünü Kayseri Valiliği yapıyor. Çalışmalara Kültür Bakanlığı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Üniversitesi ve Mimarlar Odası destek veriyor. Projeyi bir an önce faaliyete geçirmeye çalışan Kayseri Valiliği, çekimler için 3 firmayla görüşmelere başladı. Çizgi film, geçen yıl Selçuk Üniversitesi Mevlânâ Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yard. Doç. Dr. Nuri Şimşekler'in danışmanlığında hazırlanan 'Mevlânâ' çizgi filmi örnek alınarak çekilecek.

Kayseri Valisi Osman Güneş, "Sinan'ı insanlığa tam anlamıyla tanıtmak amacıyla bu yıl ilk defa geniş çaplı çalışma başlattık." diyor. 3 günlük 'Mimar Sinan Günleri' düzenlemeyi planladıklarını belirten Güneş, çalışmaların en önemli ayağını büyük ustanın hayatını ve eserlerini konu alan çizgi filmin oluşturduğunu anlatıyor. Vali Güneş, "Sinan, Batılı bir ülkenin değeri olsaydı çoktan hak ettiği yere oturmuştu. Biz geç kalınmış da olsa onu bir dünya değeri yapmak için kolları sıvadık. Hayatını çizgi film yaparak okullarda gösterimini gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Ardından da çizgi filmi daha geniş kitlelere yaymak için farklı çalışmalarımız olacak." diye konuşuyor. Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Suat Çabuk ise yapılan bu çalışmanın kültür hayatına çok büyük katkılar sağlayacağını kaydediyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mimar-sinan-cizgi-film-kahramani-oluyor_50336.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • bugün yani 2008 yılının ağustos ayında cd hala satısta mı? hypers_12@hotmail.com YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!