Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

mimarizm.com Ocak'ta da Dopdolu

Mimarlık ve tasarım portali mimarizm.com, Ocak ayı konularıyla okuyucularının karşısında. Kentin Tozu'nda bütün dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizin kente yansımalarına odaklanırken, Çat Kapı'da 'genç' bir mimarlık bürosunun kapısını çalıyor. Orhan Ersan, Ferhat Hacıalibeyoğlu ve Deniz Dokgöz'den oluşan İkiartıbir Mimarlık.

yapi.com.tr
mimarizm.com Ocak'ta da Dopdolu

Mimarlık ve tasarım portali mimarizm.com, Ocak ayı konularıyla okuyucularının karşısında. Kentin Tozu'nda bütün dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizin kente yansımalarına odaklanırken, Çat Kapı'da 'genç' bir mimarlık bürosunun kapısını çalıyor. Orhan Ersan, Ferhat Hacıalibeyoğlu ve Deniz Dokgöz'den oluşan İkiartıbir Mimarlık.

Kentin Tozu: Kente Yansıyan Kriz

Dünya “son yüz yılın en büyük ekonomik krizi” ile kavrulurken, kapitalizm ile doğrudan kurduğu ilişki nedeniyle, krizi belki de en önce hisseden mekanlar kentler oldu. Kentleri yeniden ve yeniden üretim sürecini tabi tutan küreselleşme sürecinden elbette İstanbul da nasibini aldı. İstanbul’un sermaye bağımlılığı her geçen gün artarken 2008 krizi çıkageldi...

Çat Kapı: İkiartıbir Mimarlık

Orhan Ersan, Ferhat Hacıalibeyoğlu ve Deniz Dokgöz, Türkiye için yeni bir mimarlık neslini temsil ediyor. Sebebi ise, yalnızca doğum tarihlerinde gizli değil. 50’lerde ivme kazanmış ancak sonradan önemini yitirmiş gibi gözüken ‘yarışma mimarlığı’, onlar tarafından meslek pratiğine giden yolda ciddi bir araç olarak kullanılıyor. Dolayısıyla İkiartıbir Mimarlık’ı yeni bir ‘ofis’ yapılanması olarak görmemiz gerekiyor.

İlk Yapı: Edirne S.S: Özlem Kent Yapı Kooperatifi

İlk Yapı’nın bu ayki konuğu Edirne S.S. Özlem Kent Yapı Kooperatifi ile Zeki Şerifoğlu. Şerifoğlu serbest mimarlığın yanı sıra, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor.

İş Dışı: Mevsimlerin Mekanı, Mekanın Dili

Zamanı mevsimlere, dünyayı ise mekanlara ayıran Yönetmen Özcan Alper, karşımıza dili “mekan” olan bir film ile; “Sonbahar” ile çıkıyor. Başta 15. Altın Koza Film Festivali olmak üzere yerli ve yabancı pek çok festivalden ödülle dönen Alper, filmin ön planında ölümü ve aşkı anlatıyor, sisli dağların ağırlığı, dik yamaçların tedirginliği, evlerin yalnızlığı, “Aralık" sıcaklığı, aşkın zamansızlığı ve ölümün nefesi ile birlikte. Geri planda ise doğa-insan ilişkisinin ve Hemşin kültürünün en somut göstergesi olan Hemşin evleri, Karadeniz Sahil Yolu’na kurban edilen coğrafya ve yaşam alanı ranta kurban edilen Karadeniz insanı akıyor.

Mimarın Göbeği: Zuma

İstanbul, gastronomi odakları için uluslararası bir ziyaret noktası olma özelliğini her geçen gün sağlamlaştırıyor. Bunun en son örneklerinden biri de Ortaköy’de yaklaşık bir sene önce açılmış olan Zuma. Lokanta, Japonya’da günlük yaşamın yeme-içme geleneği olan “Izakaya” tarzını üstün kalite, malzeme ve ayrıntıya verdiği önemle bütünleştirerek İstanbullulara sunma iddiasını taşıyor.

Dış Ses: Sevgi Türkkan: Bir Temsilin İnşası, Bitmeyen Şantiye; Cennet – 4

Sevgi Türkkan’ın uzun soluklu ‘Cennet’ serisinin sonu: Yazarımız bu son bölümde “Laurence Bonvin’in İstanbul Cenneti” ile sanata, “Antalya’daki Yeryüzü Cenneti” ile turizme, “Cennet Temsilleriyle Yeryüzünde Yaşam” ile ise metodolojiye eğiliyor; cennet algısının toplumsallığını sorguluyor.

Dış Ses: Nilgün Baykızı: Boşluğun Mekanlaşması

İnsanı, bilinen tüm sınırların en ileri ormanlarında bile var olmaya iten gerçek nedir? Doğayı başıboş bırakmama ve böylelikle onun üzerindeki meşru iktidarını sürdürme isteği - ki biz buna, masumlaştırma arzusuyla “merak” demekle yetiniyoruz.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mimarizm-com-ocakta-da-dopdolu_65723.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!