Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mimarlar, Yıldız Entegre Ev Sahipliğinde Korona Sonrasını Anlattı

Yıldız Entegre, sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği “Ağacın İzinde Salı Söyleşileri”nde yeni dönemin şifrelerini paylaşan mimarlara göre, koronavirüs salgınıyla başlayan süreçte, tasarım her zamankinden daha önemli bir hale gelecek; doğa tüm tasarım trendlerinin temeline yerleşecek.

yapi.com.tr
Mimarlar, Yıldız Entegre Ev Sahipliğinde Korona Sonrasını Anlattı

Tasarımda ‘doğaya dönüş’ dönemi

Koronavirüs salgınıyla başlayan süreçte, mimar ve tasarımcı sohbetlerini sosyal medya üzerinden buluşturan Yıldız Entegre, “Ağacın İzinde Salı Söyleşileri” isimli etkinlik serisini tamamladı. Yıldız Entegre’nin Instagram sayfasından canlı olarak yayınlanan ve Benan Kapucu moderatörlüğünde gerçekleşen sohbetlerde, Derin Sarıyer, Deniz Aslan, Nevzat Sayın, Önder Kul ve Ayça Akkaya Kul, tasarımın bugününü ve yarınını masaya yatırırken, özellikle koronavirüs salgını sonrasında tasarım dünyasında yaşanacak gelişmeleri anlattı.

 

 

Medikal Ürünler ve Mobilya İç İçe Geçebilir
Ağacın İzinde Salı Söyleşileri’nin birincisine konuk olan Derin Sarıyer, bu süreçte parkların ve bahçelerin ne kadar önemli olduğunun görüldüğünün altını çizerken, “Ağaç, doğayı temsil eden ikonik bir canlı. Dünyada belli oranda teknoloji kullanarak ağacı hayata dahil edebilecek sistemler var. Mesela medikal ürünler ve mobilya iç içe geçecek. Tasarımcılar bu konuda eskiye göre çok daha fazla devreye girecek” dedi.

Mimari ve tasarımda sürdürülebilirlik kavramı üzerinde duran Nevzat Sayın ise, “Sürdürülebilirlik ekolojik meselelerle gündeme geliyor. Oysa hep vardı. Geleneksel mimarlığa baktığımızda bu kavram vardı. Sürdürebilirliği hem geçmişe hem de geleceğe bakarak anlamak gerekir” ifadelerini kullandı.

Home-office

İnsanoğlunun Ahşapla Bağı Çok Güçlü
Projelerinde yoğun olarak “çalışma mekanları” üzerinde çalıştıklarını; özellikle ahşap ve insanoğlu arasında derin bir ilişki olduğunu ifade eden Önder Kul ve Ayça Akkaya Kul konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundular: “İnsanoğlu ahşaba kendini çok yakın hissediyor. Ahşap bu işin içinde olan bir malzeme. Doğayla bağlantı kuramadığımız bir fiziksel ortam varsa malzeme ve renkle sağlamaya çalışıyoruz. Tüm bunların sebebi kişinin kendini iyi hissetmesi. Kişi verimini arttırıcı hissetsin. Bu bir enerji. İnsanlar da birbirine bu enerjiyi yansıtıyorlar.”

Endülüs

Çevre Hassasiyeti Birincil Öncelik Olacak
“Ağacın İzinde Salı Söyleşileri” ile birlikte, koronavirüs sonrası dönemde tasarım dünyasında yaşanacak gelişmeleri, Türkiye’nin önde gelen mimarlarının anlatımıyla kamuoyuna aktarmaya çalıştıklarını ifade eden Yıldız Entegre Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Ercan Şahin, “Aslında tüm söyleşilerde şunu gördük: Doğa ve çevre kavramları yeniden tasarım dünyasının temeline yerleşiyor. Önümüzdeki dönemde insan ve ahşap arasındaki bağın gittikçe kuvvetlenirken, iç ve dış yapı fark etmeksizin çevre hassasiyeti tüm projelerde birincil öncelik olacak. Yıldız Entegre olarak son dönemde iletişimine ağırlık verdiğimiz ‘Ağacın İzinde’ mottosu da şirket olarak bu konuyu ne kadar sahiplendiğimizin en önemli bir göstergesi. Önümüzdeki dönemde de bu gibi yeni nesil etkinliklerle, bu konuda farkındalık yaratmaya devam edecek; bu vizyonumuzu tasarımını ve üretimini gerçekleştirdiğimiz ürünlerle de pekiştireceğiz” diye konuştu.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/mimarlar-yildiz-entegre-ev-sahipliginde-korona-sonrasini-anlatti_180143.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!