Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mimarlık Akreditasyon Kurulu Oluşturuldu

Mimarlık Okulları Bölüm Başkanları İletişim Grubu (MOBBİG) ve TMMOB Mimarlar Odası, mimarlık eğitiminde kalite güvencesi sisteminin paydaşları olarak Mimarlık Akreditasyon Kurulu’nu oluşturdular.

Mimarlar Odası Genel Merkezi
Mimarlık Akreditasyon Kurulu Oluşturuldu

b>Mimarlık eğitiminde akreditasyon, eğitim, eğitimde kalite, eğitim sonrası pratik, yeterlilik için değerlendirme, kayıt ve meslek içi sürekli eğitim sistemi içinde bir adım olarak üniversitelerdeki meslek eğitimine kalite güvencesi verilmesini tanımlıyor.

Mimarlık Okulları Bölüm Başkanları İletişim Grubu (MOBBİG) ve TMMOB Mimarlar Odası, mimarlık eğitiminde kalite güvencesi sisteminin paydaşları olarak Mimarlık Akreditasyon Kurulu’nu oluşturdular. Mimarlık Akreditasyon Kurulu (MİAK), TMMOB Mimarlar Odası, Mimarlık ve Eğitim Kurultayları I-II-III çalışmalarında oluşturulan akreditasyon komisyonları, hazırlıkları ve sunuşları ile kurultaylarda ve MOBBİG’in toplantılarında birçok kez görüşüldü. Mimarlık Akreditasyon Kurulu’na ilişkin Mimarlık Akreditasyon Komisyonu’nca geliştirilen çalışmaların son sunuşları TMMOB Mimarlar Odası Mimarlık ve Eğitim Kurultayı III ve MOBBİG’in XXI. Toplantısı’nda yapılmış ve görüşler alınarak, sonuçlar MOBBİG ve Mimarlık ve Eğitim Kurultayı III sonuç bildirgelerinde yer almıştı.

Mimarlık Akreditasyon Kurulu’na ilişkin yönetmelik TMMOB Mimarlar Odası 40. Genel Kurulu’nda kabul edilerek yürürlüğe girdi. Kurul üyelerini seçimle belirleyen MOBBİG ve Mimarlar Odası; Mimarlık Akreditasyon Kurulu ilk toplantısını geçtiğimiz günlerde MOBBİG XXII. Dönem başkanlığını yapan Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nün ev sahipliğini üstlendiği toplantıda Mimarlık Akreditasyon Kurulu başkan ve başkan yardımcısını seçti.

Mimarlık Akreditasyon Kurulu’nun temel amacı mimarlık eğitimini değerlendirme ve yetkinlik çalışmaları aracılığı ile geliştirmek. Böylece, daha iyi eğitilmiş ve kalitesi yükseltilmiş mimarlar yetiştirilerek toplum refahının ileri götürülmesi hedefleniyor. Akreditasyon çalışmaları bir eğitim kurumunun ister kendisi tarafından gönüllü talep edilmiş, ister yetkili kuruluşlar tarafından zorunlu tutulmuş olsun, toplum yararı açısından, öncelikle eğitim programını başarıyla tamamlayarak mezun olanların edindiği standartların, yetkin mesleki pratik için gerekli tasarım, teknik ve mesleki becerilerinin ve kazanılan etik formasyonun yeterli olmasını garanti altına almayı amaçlıyor.

Mimarlık Akreditasyon Kurulu toplumun kaliteli ve güvenli bir yapısal çevrede yaşama hakkını temel alarak; mimarlık eğitimi akran değerlendirme çalışmalarını şeffaf, gönüllülük esasına dayanan, kıyaslama ve dönüştürmeye olanak sağlayan şekilde yapmayı taahhüt ediyor. MİAK, mimarlık eğitimi ve mesleğinin tüm paydaşlarının katkılarını da alarak daha iyi bir yapılı çevre için yola çıktığını kamuoyunun bilgilerine sunuyor.

Mimarlık Akreditasyon Kurulu (MİAK)
Mehmet Bozkurt
Bülend Ceylan
Murat Çıracı
Semih Eryıldız
Orhan Hacıhasanoğlu (Başkan Yardımcısı)
Necati İnceoğlu (Başkan)
Hakkı Önel

http://www.yapi.com.tr/haberler/mimarlik-akreditasyon-kurulu-olusturuldu_47300.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!