Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mimarlık, Kültür ve Sanat Dergisi Yapı'nın Ağustos Sayısı Çıktı

Yapı Dergisi'nin Ağustos sayısı, Danimarka'daki Kopenhag Opera Binası ve ünlü Irak asıllı mimar Zaha Hadid'in tasarımı olan BMW Tesisleri Leipzig Merkez Binası projeleriyle dikkat çekiyor. Ayrıca Ağustos sayısında Yalın Tan ve Jeyan Ülkü'nün tasarımı olan "Go Mongo Moğol Barbekü" projesi geniş yer buluyor.

yapi.com.tr
Mimarlık, Kültür ve Sanat Dergisi Yapı'nın Ağustos Sayısı Çıktı

b>Yapı Dergisi'nin Ağustos sayısı, Danimarka'daki Kopenhag Opera Binası ve ünlü Irak asıllı mimar Zaha Hadid'in tasarımı olan BMW Tesisleri Leipzig Merkez Binası projeleriyle dikkat çekiyor. Ayrıca Ağustos sayısında Yalın Tan ve Jeyan Ülkü'nün tasarımı olan "Go Mongo Moğol Barbekü" projesi geniş yer buluyor.

Hadid'in Enerjik Mimarlığı
Ağustos sayısında yer alan ve tasarımı Zaha Hadid'e ait olan Almanya'daki BMW Tesisleri Leipzig Merkez Binası, tüm fabrika kompleksinin etkin sinir merkezi ya da beyni denilebilir. Bina işlevlerinin tüm bileşenleri burada toplanıp, buradan dağılıyor.

Bir başka dikkat çekici proje ise Danimarka'daki Kopenhag Opera Binası. Tasarımı Hlt Henning Larsens-Tegnestue Architects'e ait olan yapının formu kabuklu deniz hayvanlarından esinlenilerek oluşturulmuş. Belli bir mesafeden binaya baktığınızda fuaye cephesinden salonun dışını kaplayan ve güneşte altın gibi parlayan akçaağaç panelleri görebiliyorsunuz. Yapı, davetkâr görüntüsüyle merkez limandaki hareketliliği kendine çekiyor.

Moğol Çadırlarından Günümüze...
Mimari tasarımı Yalın Tan ve Jeyan Ülkü'ye ait olan "Go Mongo Moğol Barbekü" projesi merkezden yayılan bir yerleşim düzeninde. Tavanda görülen ahşap latalar "ger" strüktürünün mekândaki modern yorumu. Sabit oturmanın arkasında yer alan kıl halı kaplı duvar, yaşamı at üstünde geçen Moğol insanına gönderme yapıyor.

Bir başka projeyse mimari tasarımı Cafer Bozkurt Mimarlık Ltd.'e ait olan Süreyya Paşa Konser ve Opera Binası Restorasyonu. Süreyya Sineması olarak bilinen yapının özgün mimari ve yapısal özelliklerinin ortaya çıkarılmasını sağlayacak bir restitüsyon projesinin yapılmasıyla, yapının Süreyya Paşa Konser ve Opera Binasına dönüştürülmesi sağlanacak.

Yapıların Işıkla Dansı
Son yirmi yılda saydamlık sanatı ve bilimi yeni sınırlarına ulaşmış durumda. Modern anlayışla cepheler yarısaydam, saydam veya değişken nitelikte tasarlanabilmekte. "Yapıların Işıkla Dansı: Saydam Mimarlık" başlıklı yazıda, cam kullanımı dünyadan pek çok örnekle anlatılıyor.

Beton Sizi Şaşırtacak!
Beton artık ışık geçiriyor, istenen her biçime girebiliyor, sandalyelerden raflara kadar her yerde kullanılabiliyor. Çoğu malzemeden daha ucuz, uygulaması öteki malzemelere oranla çok daha kolay olan betonun sunduğu tasarım olanakları günümüzde nerdeyse sınırsız. Paris'te açılan bir sergi bu olanakları gözler önüne seriyor.

Kitsch Sınırında Ürünler..
Stefano Giovannoni'nin Alessi için tasarladığı ürünler, hayale ve iletişime dayalı nesneler olarak tanımlanır. Bu da plastik kullanımında devrim niteliği taşıyacaktır. Stefano Giovannoni'nin Alessi için tasarladığı ev ve mutfak eşyaları serisinin satış odaklı, oyuncaksı iletişimsel yapısının bu ürünleri "kitsch-nesne" sınırına yaklaştırdığı söyleniyor.

Londra Mimarlık Bienali'nden...
Londra Mimarlık Bienali'nin en güzel tarafı Londralının Londra hakkındaki fikirlerinin enine boyuna sorgulanması oldu. Bienal, kent bazında yapılanları gözler önüne sererek her şeyi daha da "kurallarına uydurdu"; her kent parçasını bir sanatçı ve mimar grubunun kullanımına sundu, onlar da halka kendilerini beğendirmek için aylarca çabalayarak ürünler meydana getirdiler.

Ayrıca;
- Değişim Dünyasında Bir Çıkmaz Sokak; Yeşim Duygu Ergüney
- Kale Altınay Robotik ve Otomasyon Fabrikası; Selim Velioğlu, Erce Funda, Sunay Yusuf
- Kuş Evleri; Gökçen Firdevs Yücel
- Londra'da Sanat; Özkan Eroğlu

YAPI Ağustos sayısında.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mimarlik-kultur-ve-sanat-dergisi-yapinin-agustos-sayisi-cikti_47358.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!