Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mimarlık, Kültür ve Sanat Dergisi YAPI'nın Mayıs Sayısı Çıktı!

YAPI Dergisi Mayıs sayısında, 108 sayfalık özel bir "ULUSLARARASI YAPI/ TURKEYBUILD 2008 İSTANBUL FUARI EKİ" veriyor. Bu sayıda ayrıca YEM'in 40 yılını anlatan "Yapı Sektörünün Merkezi YEM, 40 Yılı Geride Bıraktı" başlıklı özel bir dosya bulunuyor. Dergide, çeşitli konulara ilişkin makaleler de yer alıyor.

yapi.com.tr
Mimarlık, Kültür ve Sanat Dergisi YAPI'nın Mayıs Sayısı Çıktı!

YAPI Dergisi Mayıs sayısında, 108 sayfalık özel bir “ULUSLARARASI YAPI/ TURKEYBUILD 2008 İSTANBUL FUARI EKİ” veriyor. Bu sayıda ayrıca  YEM’in 40 yılını anlatan “Yapı Sektörünün Merkezi YEM, 40 Yılı Geride Bıraktı” başlıklı özel bir dosya bulunuyor. Dergide, çeşitli konulara ilişkin makaleler de yer alıyor.

 

“Yapının Merkezinde 40 Yıl”

 

Doğan Hasol derginin Mayıs sayısındaki “Yapının Merkezinde 40 Yıl” başlıklı yazısında “Burada vurgulamak istediğim, Yapı-Endüstri Merkezi’nin kuruluşunun, bir kuşağa adını veren 1968 yılına rastlamasıdır. O kuşaktan olanlar bir toplumsal değişim evresinde başı çektikleri için kendilerinden övgüyle söz ederler. Ben de Yapı-Endüstri Merkezi’nin 1968 kuşağından olduğunu aynı övünçle söyleyebilirim” diyor.

 

YEM Ödülleri 2008 Sonuçları

 

2008 YEM Ödülleri sahiplerini buldu. Yapı-Endüstri Merkezi’nin 40. yıldönümünü kutladığı etkinlik kapsamında Mimarın İlk Yapısı Ödülü, Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü, YEM Medya Onur Ödülü ve YEM Mimari Tasarım Ödülleri sahiplerine verildi.

 

Bir Fransız Mimarın Küresel Yazgısı

 

YAPI Dergisi’nin 318. sayısında, ünlü Fransız Mimarlık Eleştirmeni François Chaslin’in, yaklaşık 30 yıllık bir kariyerden sonra Jean Nouvel’e değer görülen Pritzker ödülü üzerine yazdığı “Bir Fransız Mimarın Küresel Yazgısı” başlıklı makaleye yer veriliyor.

 

Akfırat Belediye Binası

 

2008 yılı YEM Mimari Tasarım Ödülü’ne değer bulunan Geyran Mimarlık’ın tasarladığı Tuzla’daki Akfırat Belediye Binası, Sabiha Gökçen havalimanının kuzeyinde Formula 1 pistinin güneydoğusunda yöreye egemen bir tepe üzerinde 6350 m² kapalı alana sahip bir bina.

 

Lüleburgaz’da Bir Yönetim Binası ve Satış Birimi

 

2008 yılı YEM Mimari Tasarım Ödülü’ne değer bulunan bir başka proje olan Lüleburgaz’daki Yönetim Binası ve Satış Birimi projesinin tasarımı Özsoy Mimarlık’a ait. Yapının biçimlenmesindeki temel etken; yapıyı zeminden gelen etkilerden korumak için yapılacak olan beton katmanı abartarak, plastik bir etki kazandırmaya çalışmak olmuş.

 

Marnix Spor Merkezi

 

Mecanoo Architecten’in tasarladığı Amsterdam’daki Spor Merkezi’nin Marnix Caddesi’ne bakan cephesi, kiremit kırmızısı duvar örgüsü, cam ve alüminyum parçalardan oluşuyor. Zaagport köprüsüne bakan ve geçirgen cam yüzeylerle tasarlanan cephe ise, kent dokusuna görsel bir geçit sağlıyor.

 

Southern Cross İstasyonu

 

Tasarımını Grimshaw Architects’in yaptığı Avusturalya’daki Southern Cross İstasyonu, Haziran 2007’de “Royal Institute of British Architects” tarafından Lubetkin Ödülü’yle onurlandırıldı. Ödül, her yıl Avrupa Birliği dışındaki ülkelerdeki en seçkin yapıya veriliyor.

 

Ken Yeang’ın Ekolojik Tasarım Yaklaşımı

 

Derginin Mayıs sayısında, Yapı-Endüstri Merkezi’nin davetlisi olarak 23 Mayıs 2008 günü YEM Fulya’da vereceği konferans öncesinde, Ken Yeang’ın ekolojiyle ilgili görüşlerine ve son tasarımlarına yer veriliyor.

 

Arena Bilgisayar Merkez Bürosu

 

Mimari ve içmimari tasarımı Loft Mimarlık-Harun Senegör’e ait olan Arena Bilgisayar Merkez Bürosu, İstanbul’un Göktürk beldesinde yer alıyor. Büroda, geleneksel malzemelerle, çağdaş yapı malzemelerinin bir arada kullanımına özen gösterilmiş, içinde çalışanları yormayan, dinamik bir atmosferi olan, sade ancak etkili kimlikli bir yaşam alanı oluşturulmuş.

 

Besthoff Heykel Bahçesi

 

Peyzaj tasarımını Sawyer/Berson Landscape Architecture’ın yaptığı Besthoff Heykel Bahçesi, New Orleans, ABD’de yer alıyor. 2 hektarlık bir alana yayılan Kent Parkı içindeki Heykel Bahçesi, birçoğu Sydney ve Walda Besthoff tarafından New Orleans Müzesi’ne bağışlanan yaklaşık 16 adet heykeli kapsıyor.

 

Ayrıca dergide;

 

“İnsan Yapısı Çevre” Oluşumunda Mimar(lık)ın Yeri ve Önemi; Sümer Gürel

Barbican Dosyası; Şengül Öymen Gür

Antik Karia’da İki Yerleşim Alanı: Lagina ve Stratonikeia; Erdem Yücel

Kale Anahtarları; Şinasi Acar

Bir rengin Anatomisi: Kırmızı; Devabil Kara

“Grafist 12”, 5 Mayıs’ta Başlıyor; Sinan Niyazioğlu

 

www.yapidergisi.com da ise;

 

Beton Kent Mobilyalarının Özellikleri; İlker Bekir Topçu, Burak Işıkdağ

Proksemiks: Tasarımda Bireysel Mesafe Kavramı; İnci Deniz Ilgın

 

YAPI Mayıs sayısında....

http://www.yapi.com.tr/haberler/mimarlik-kultur-ve-sanat-dergisi-yapinin-mayis-sayisi-cikti_61365.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!