Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Kopenhag Başardı!

Mimarlık Öğrencileri, Business İstanbul Projesi için Yarışacak

Business İstanbul projesi kapsamında Bilgi Üniversitesi işbirliğiyle düzenledikleri "Lobi ve Ofis Katı Mekansal Düzenleme ve Özgün Obje Tasarımı Yarışması" adlı yarışmanın detaylarını anlatan SVR Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Direktörü Gökhan Civan, firmanın yeni projelerinden de bahsetti.

yapı.com.tr
Mimarlık Öğrencileri, Business İstanbul Projesi için Yarışacak

SVR Gayrimenkul tarafından E-5 Göztepe’de inşa edilen Business İstanbul isimli ofis projesi kapsamında bir yarışma düzenleniyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi ve SVR Gayrimenkul işbirliğinde gerçekleşen ve Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık, İç Mimarlık ve Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencilerinin katılımına açık olan "Lobi ve Ofis Katı Mekansal Düzenleme ve Özgün Obje Tasarımı Yarışması" yarışmanın ödülü ise Kopenhag kent inceleme gezisi. Yarışma ve projeyle ilgili sorularımızı yanıtlayan SVR Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Direktörü Gökhan Civan, öğrencilere yönelik yarışmaların önemine değinerek, Business İstanbul projesinin detaylarını anlattı.



SVR Gayrimenkul’den kısaca bahsedebilir misiniz?

Konsorsiyum bir şirkettir. Aksun Gayrimenkul ve Alman kökenli Rochel ortaklığında kuruldu. Rochel 25 yıldır Almanya’da tekstil ağırlıklı işler yapmış bir gruptur. Aksun Gayrimenkul, Akkim Kimya iştiraki bir şirket. SVR Group ise Aksun ve Rochel’in ortaklığında kurulmuş bir şirket. Rochel daha önce Fikirtepe’de Selimoğlu ve Vartaş ortaklığında projeye başladı. Fakat sonrasında Selimoğlu ve Vartaş hisselerini Rochel’e devretti ve Rochel, Aksun ile yoluna devam etti.



Business İstanbul projesi hakkında bilgi alabilir miyiz? Yeni başlayacak projeleriniz olacak mı?

Göztepe E-5 üstünde 6 blok halinde inşa ettiğimiz Business İstanbul, tamamlandığında 150.000 metrekare ofis alanıyla Türkiye'nin en büyük, kentsel dönüşüm bölgesinin ise tek ofis projesi olarak Kadıköy'e büyük katma değer sağlayacak. Toplam inşaat alanı 270 bin metrekare, satılabilir alanı ise 150 bin metrekaredir. İlk adada üç, ikinci adada da üç olmak üzere toplam altı bloktan oluşuyor. Her katta 1.500 metrekare ofislerimiz var. Tek seferde blok olarak inşa edilen ofis projesi Business İstanbul, kat kullanım kolaylığı da sağlayarak şirketlere 80 m²'den  1.500 m²'ye kadar iş alanı sunuyor. İstanbul Anadolu Yakasının dünya ticaret merkezi olma iddiasıyla fark yaratan Business İstanbul’da hayat 2017’nin çeyreğinde başlayacak. 550 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiğimiz projede metrekare fiyatları ise ortalama 4 bin dolar artı KDV.

2017'de Fikirtepe'de projeye başlayacak

Fikirtepe’de bir de konut projemiz olacak. Oraya henüz başlamadık. Business İstanbul projemizi bitirmeden oraya başlamak istemiyoruz. Çünkü bu çok önemli proje. Türkiye'nin en büyük ofis projesi. Konut projesinin yanı sıra Çengelköy’de Nato yolunda büyük bir projemiz daha olacak. Tamamı konutlardan oluşacak. 60 dönümlük bir alan. Proje çalışmaları devam ediyor. Bu projeye de Business İstanbul projesi tamamlandıktan sonra, yani 2017’de başlamayı planlıyoruz.



Lobi ve Ofis Katı Mekansal Düzenleme ve Özgün Obje Tasarımı Yarışması’nın detaylarını paylaşır mısınız? Bu yarışmayla amaçlanan nedir?

Business İstanbul İç Mekân Tasarım Yarışması, geleceğin ofisleri İçin fikirler, yoğun kent merkezlerinde insan odaklı, sosyal hayatı ve iş dünyasını bütünleştiren ofis mekânları hakkında düşünmeyi ve fikir alışverişi yapmayı hedefliyor. Disiplinler arası bir bakış açısıyla yaratıcı çözümlere ulaşmak, tasarım alanında eğitim gören öğrencilerin özgün düşüncelerine ulaşmak, yeni kavramsal ve iletişim yöntemlerini görünür kılmak yarışmanın temel motivasyonudur. Bu doğrultuda, eğitim hayatında ve özellikle tasarım fakültelerinde tartışan, değerlendiren ve yarışmalara dâhil olan bir ortamın oluşmasına katkı sağlamak amaçlanmıştır. Yarışma İç Mimarlık, Endüstri Ürünleri Tasarımı ve Mimarlık bölümü öğrencileri arasında etkileşimi destekleyerek farklı ölçeklere odaklanma ve iç mekân konusunda deneyim kazanma fırsatı yaratıyor.

Yarışmanın konusu nedir?

Öncelikli hedef kitlesi kurumsal kullanıcılar olan bu ofis, İstanbul Anadolu Yakası finans merkezine yakın, Kadıköy-Göztepe Kavşağı’nda yer almaktadır. Yakın çevredeki toplu ulaşım güzergâhlarıyla doğrudan bağlantılı olan binada her katta 1,500 m2’lik 130-150 kişilik bir çalışma alanı oluşturulacaktır. Ayrıca katlardaki servis çekirdeğinin verimli bir şekilde planlanması ve bina girişinden itibaren lobi alanının kimlik sahibi bir iç mekan yaratması beklenir.

Günümüz ofis tasarımlarında, değişen çalışma alışkanlıkları, esnek kullanım ve eşitlikçi yerleşimler gibi yenilikçi yaklaşımlar söz konusudur. Bu doğrultuda farklı ihtiyaçlara adapte olabilen aktif çalışma alanları, sosyal donatıların ve çalışma mekanlarının iletişim halinde olması, çeşitli kullanıcı profillerinin ihtiyaçlarına cevap verebilen özgün mekanlar, farklı niteliklerde toplantı ve konsantre çalışma alanları gibi etkili çözümler üretilmektedir. Teknolojinin de etkisiyle değişen ihtiyaçlar çerçevesinde enerji ve motivasyonu artırmak, çalışan, ziyaretçi ve iş sahibi gibi kullanıcıların etkileşimini desteklemek ve kimlik sahibi bir atmosfer yaratmak mümkün olmaktadır. Bu bakış açısıyla tasarlanması beklenen ofislerin mekansal kurgusu ve kullanım şeması, servis çekirdeği (katlar arası yapısal ve işlevsel iletişim) ve lobi (giriş/karşılama) tasarımları ile desteklenmelidir.

Öğrenci için motivasyon kaynağı

Öğrencilere yönelik açılan mimari, tasarım, vb. proje yarışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz, sizce bu tür yarışmalar genç yeteneklerin kariyerlerinde nasıl bir rol oynuyor?

Öncelikle somut, hayata geçecek bir projenin içinde olmak, yaratım sürecinde değer katıyor olmak bir öğrenci için çok olumlu bir motivasyon kaynağı. İş hayatının içine daha öğrenciyken girmek, iş ilişkileri geliştirmek ve network yapmaya başlamak bence üniversite öğrencilerinin ders ve sosyal yaşantılarının yanı sıra eğilmesi ve önem vermesi gereken konular.

Proje teslimi 10 Şubat

Yarışma, Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi lisans öğrencilerine yönelik, tek aşamalı, iç mekân ve ürün tasarımı fikir yarışmasıdır. Mimarlık, İç mimarlık ve Endüstri Ürünleri Tasarımı öğrencilerine açıktır. İlgili bölüm öğrencileri yarışmaya oluşturacakları 3 kişilik gruplarla katılabilecek. Ekiplerin 10 Şubat 2016 tarihinde projelerini teslim etmesi gerekiyor. Proje teslimi 10 Şubat 2016 tarihinde saat 17.00’e dek yapılacak. 16 Şubat 2015 tarihinde ise ödül töreni düzenlenecek. Birinci seçilen grup Kopenhag Kent İnceleme Gezisi ile ödüllendirilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mimarlik-ogrencileri-business-istanbul-projesi-icin-yarisacak-_138752.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!