Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mini Dizüstü Bilgisayarlar Büyüklere Rakip Oldu

Notebooka göre daha az özelliğe sahip, CD ya da DVD okuyucusu bulunmayan, ama buna karşılık daha hafif olan netbookların satışı, her geçen gün artıyor. Anadolu Ajansı'nın Canalys şirketinin raporundan derlediği bilgilere göre, bu yılın ilk çeyreğinde dünyada 13,5 milyondan fazla netbook satıldı. Daha düşük özelliklere sahip olmasından dolayı

Zaman Gazetesi
Mini Dizüstü Bilgisayarlar Büyüklere Rakip Oldu

15 yıldır kullanımı her geçen gün ivme kazanan notebook türü dizüstü bilgisayarlar, hakimiyeti yavaş yavaş netbook türü mini dizüstü bilgisayarlara kaptırıyor.

Notebooka göre daha az özelliğe sahip, CD ya da DVD okuyucusu bulunmayan, ama buna karşılık daha hafif olan netbookların satışı, her geçen gün artıyor. Anadolu Ajansı'nın Canalys şirketinin raporundan derlediği bilgilere göre, bu yılın ilk çeyreğinde dünyada 13,5 milyondan fazla netbook satıldı. Daha düşük özelliklere sahip olmasından dolayı notebooklara göre daha ucuz olan netbooklara insanların ilgisi, birçok firmayı harekete geçirdi. Dünya çapında 50'den fazla firma, netbook üretiyor ya da üretmeye hazırlanıyor.

Rapora göre bilgisayar endüstrisi, tarihinin en dramatik dönüşümünü yaşıyor. İki yıl önce Asus ve Acer tarafından yaygın satışı yapılan netbookların pazar payı, Linux'a karşı pazar payını korumak için Windows işletim sisteminin fiyatını düşüren Microsoft ve Atom gibi düşük hızlı ama ucuz işlemciler üreten Intel gibi örnekler sayesinde büyük bir hızla artıyor. Netbooklara karşı olan olağanüstü talep, notebook üreten büyük firmaları operasyon maliyetlerini düşürmek gibi yollara da sevk ederken, netbook üreten firmalar, son olarak ürünlerine 3G modemler de eklemeye başladı. İnternet ortamına girmek için cep telefonlarının ekranlarını küçük ve yazılımlarını yetersiz bulan kullanıcılar, taşıması cep telefonuna göre biraz daha zahmetli ama internette sörf keyfini daha çok hissettiren netbook satışlarını maksimum seviyeye getiriyor.

Araştırmanın sonuçlarını doğrulayan Turkcell pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral Develioğlu, kendilerinin de şirket olarak dünyada netbook'larla ilgili yükselen trendi en başından yakaladıklarını söyledi. Türkiye'de ilk kez SIM kartı içinde 3G'li netbook kampanyasını 1 Nisan'da düzenlediklerine işaret eden Develioğlu, "Mobil internet paketiyle çok uygun tekliflerle sunduğumuz 'HP CompaqMiniNote 701' kampanyamız dahilinde, nisandan bu yana müşterilerimizi 30 bin netbook'la buluşturduk." dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mini-dizustu-bilgisayarlar-buyuklere-rakip-oldu_72803.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!