Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mini Metronun Kazı Çalışmaları Başladı!

Etiler’de ilk kazmanın vurulduğu mini metro hattıyla Levent-Rumelihisarüstü arası ulaşım 5 dakikaya iniyor. Beş istasyondan oluşacak projenin 2015’te bitirilmesi hedefleniyor.

yapi.com.tr
Mini Metronun Kazı Çalışmaları Başladı!

Nüfus yoğunluğu ve güzergahın yetersizliği nedeniyle devamlı trafik sorunu yaşanan Levent-Etiler-Rumelihisarüstü bölgesinde trafiğin imdadına mini metro yetişecek. Kazı çalışmalarına başlanan mini metroyla Boğaziçi Üniversitesi’ni de barındıran bölgede Levent’ten Hisarüstü’ne 5 dakikada ulaşılacak. İstanbul metrosuyla entegre olacak Levent-Etiler-Hisarüstü metrosu saatte tek yönde 5 ile 10 bin arasında yolcu taşıyacak. 2015’te tamamlanarak hizmete açılması beklenen projeyle Levent-Etiler güzergahının yükünü çeken Nisbetiye Caddesi’nin de trafik yoğunluğunun düşürülmesi hedefleniyor.

İstimlak gerektirmediği için çalışmaların başlandığı metro hattının toplam uzunluğu 3 bin320 metreolacak. Yüzeye büyük asansörler, sabit ve yürüyen merdivenlerle bağlanacak metro hattında 4 dakikada bir gerçekleştirilecek seferlerle Hisarüstü’nden Levent’e erişimi 5 dakikaya inecek. Toplam maliyeti 95 milyon euroyu bulan Levent-Hisarüstü metro hattını İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin devrettiği Ulaştırma, Deniz ve Habercilik Bakanlığı tamamlayacak. Beş istasyonun bulunacağı hatta 2’li dizi tren işletmesiyle başlayıp ihtiyaca göre 3’lü diziye çıkarılabilecek.70 metreplatform uzunluğuna sahip mini metronun istasyonları “tünel tipi istasyon” şeklinde yapılacak.

Finiküler de yapılacak

Bölgede yapılacak bir proje de Hisarüstü-Aşiyan füniküleri olacak. Füniküler Hisarüstü’nden 3 dakikada Aşiyan sahiline ulaşacak. Başlangıç noktası olarak Aşiyan Parkı’nın belirlendiği projenin ilk ve son istasyonları arasındaki yükseklik farkı104 metre. Yamaç boyunca seyirlik bir vagonla yer üstünde yolculuğun yapılacağıhattın uzuhluğu730 metre...

http://www.yapi.com.tr/haberler/mini-metronun-kazi-calismalari-basladi_104744.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!