Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Minibüsler Metrobüsle Rekabete Giriyor

İstanbul genelinde toplu taşımacılık hizmeti veren başta İETT olmak üzere özel halk otobüsleri, minibüsler ve taksiler için yapılan iyileştirme ve düzenleme çalışmaları hızla devam ediyor. 2007 yılından bu yana taksi, özel halk otobüsleri ve minibüs şoförlerine insan ilişkileri ve trafik konularında çeşitli eğitimler veriliyor. Ancak en önemli

Zaman Gazetesi
Minibüsler Metrobüsle Rekabete Giriyor

İstanbul genelinde toplu taşımacılık hizmeti veren başta İETT olmak üzere özel halk otobüsleri, minibüsler ve taksiler için yapılan iyileştirme ve düzenleme çalışmaları hızla devam ediyor. 2007 yılından bu yana taksi, özel halk otobüsleri ve minibüs şoförlerine insan ilişkileri ve trafik konularında çeşitli eğitimler veriliyor. Ancak en önemli değişim ve iyileştirme önümüzdeki dönemde minibüslerde yaşanacak.

İstanbul'daki ulaşım yükünün halen önemli bir kısmını karşılayan minibüsler, şoförlerin diğer araçlara ve yolculara karşı olumsuz tutumları sebebiyle kamuoyunda olumsuz bir imaja sahipler. Bu soruna denetim ve eğitimlerle çare bulunmaya çalışıldı. Meslek odaları bu konuda yoğun çaba sarf ederken, çabalar istenilen olumlu sonucu vermedi: Şoförlerin tavır ve davranışlarında istenilen iyileşme sağlanamadı. Bunun üzerine minibüs esnaf odaları ve belediye, birlikte karar alarak minibüslerin aşamalı bir şekilde kaldırılması ve yerini daha konforlu dolmuşlara bırakması çalışmalarına başladı. Çalışma çerçevesinde yıl sonuna kadar 2 bin minibüs yerini yeni dolmuşlara bırakacak. Bu çerçevede minibüsçüler de Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ne (UKOME) bir dizi iyileştirme teklifi gönderdi. Merkez bu konuda görüşmelere devam ederken, kararın olumlu çıkacağını tahmin eden minibüsçüler şimdiden hazırlığa başladı. Buna göre, 9+1 olarak inşa edilecek yeni dolmuşlar turuncu ve turkuaz renklere boyanacak. 1 metre 50 cm. uzunluğa sahip olacak dolmuşlara, ayakta yolcu alınmayacak. Araçlar engellilere uygun yapılacak. Araçlarda soğutma sistemi de olacak.

Bahçelievler Minibüsçü Esnaf Odası Başkanı Halit Yılmaz, metrobüslerin hizmete girmesiyle birlikte minibüslerin yolcu sayılarının çok düştüğünü söyledi. Kamuoyunda minibüs imajının da olumsuz olduğunu belirten Yılmaz, "Biz metrobüsle rekabet etmek istiyoruz. Bu yüzden değişime ihtiyacımız var. Bu dolmuş projesiyle yolculuk konforu artacak" dedi. Yeni dolmuşlarla ilgili olumlu karar çıkması halinde, durma yerlerinin sınırlı olacağına dikkat çeken Yılmaz, böylelikle konforun yanında kurallara uygun sürüşe önem verdiklerini de göstereceklerini kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/minibusler-metrobusle-rekabete-giriyor_69740.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!