Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mobilyacılardan Yurtdışı Atağı

Hükümetin 3 aylık KDV indirimi ile iç pazarda satışlarını artırmayı başaran mobilya sektörü, ihracatı yükseltmek için tanıtım atağına devam ediyor. Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Nurettin Tarakçıoğlu, kurdukları tanıtım grubu ile özellikle Suriye, Irak gibi komşu ülkelere ihracatı artırmayı hedeflediklerini

Yeni Asır Gazetesi
Mobilyacılardan Yurtdışı Atağı

Hükümetin 3 aylık KDV indirimi ile iç pazarda satışlarını artırmayı başaran mobilya sektörü, ihracatı yükseltmek için tanıtım atağına devam ediyor. Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Nurettin Tarakçıoğlu, kurdukları tanıtım grubu ile özellikle Suriye, Irak gibi komşu ülkelere ihracatı artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği'nin olağan genel kurulu dün yapıldı. Genel kurulda konuşan Tarakçıoğlu, "Hükümet, ay başından geçerli olmak üzere mobilyada KDV'yi yüzde 18'den yüzde 8'e indirdi. Bu iç piyasayı canlandırdı. Ancak ihracatçıya yeterince avantaj sağlanamadı. Çünkü indirim sadece bitmiş ürünle sınırlandırıldı. Oysa vergi indirimi hammadde fiyatlarına uygulanmalı. Eğer KDV indirimi yıl sonuna kadar uzatılırsa, proje bazında iş yapan üyelerimizin de önü açılır" diye konuştu. Geçen yıl mobilya ve ağaç dışı orman ürünlerinde 361 milyon dolarlık ihracata imza attıklarını ifade eden Tarakçıoğlu, bu yıl ihracat miktarında yüzde 25 düşüş beklediklerini söyledi.

Yeni pazarlar

Tarakçıoğlu, "Ancak kur avantajından dolayı ihracat rakamında düşüş beklemiyoruz. Bu noktada önemli olan yeni pazarlara ulaşmak. Suriye, Irak gibi komşu ülkeler önem taşıyor. Üyeleri bu ülkelerdeki fuarlara katılmaya teşvik ediyoruz. Kurduğumuz tanıtım grubu ile Almanya, Fransa, Yunanistan, Rusya'da çalışmalar yapıyoruz. "Defne, kekik, adaçayı, biberiye gibi ürünlerin üretimi teşvik edilmeli. Bu ürünlerin kültür üretimi yapılarak, yeni gelir kapısı açılmalı. Yasaklayarak ormanları boş bırakmak yerine, ihracat için önem taşıyan bu ürünlerin ekimi teşvik edilmeli" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mobilyacilardan-yurtdisi-atagi_68476.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!