Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mobilyacıların Hindistan Ziyareti İhracat Beklentisini Yüzde 50 Artırdı

İİB, DEİK ve MOSDER’in iş birliğinde Hindistan’a gerçekleştirilen ticari heyet programı kapsamında Mumbai ve Yeni Delhi’deki sektörel oluşumların yöneticileri ve 170 şirket temsilcisiyle temas kuruldu. İş birliği görüşmelerinin, Hintli girişimcilerin İstanbul Mobilya Fuarı vesilesiyle Türkiye’ye gelecekleri 28 Ocak – 1 Şubat tarihlerinde

yapi.com.tr
Mobilyacıların Hindistan Ziyareti İhracat Beklentisini Yüzde 50 Artırdı

İİB, DEİK ve MOSDER’in iş birliğinde Hindistan’a gerçekleştirilen ticari heyet programı kapsamında Mumbai ve Yeni Delhi’deki sektörel oluşumların yöneticileri ve 170 şirket temsilcisiyle temas kuruldu. İş birliği görüşmelerinin, Hintli girişimcilerin İstanbul Mobilya Fuarı vesilesiyle Türkiye’ye gelecekleri 28 Ocak – 1 Şubat tarihlerinde sonuçlanması bekleniyor. Hindistan ile Türkiye arasında 2008 yılında 3.2 milyar dolar olarak gerçekleştiği tahmin edilen ticaret hacminin 2010 yılında 6 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor.

Dış Ticaret Müsteşarlığı koordinasyonunda, İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (İİB) organizasyonunda, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği’nin (MOSDER) Hindistan’a düzenlediği Sektörel Ticaret Heyeti, 4 – 11 Ocak 2009 tarihlerinde ziyaretlerini gerçekleştirdi.

1 milyar doları aşan Hindistan mobilya pazarında Türkiye mobilya sanayicisine yeni açılımlar kazandırması hedeflenen ticari gezi programı kapsamında Mumbai’de 80, Yeni Delhi’de 90 olmak üzere 170 firmanın temsilcisiyle bire bir görüşme olanağı yakalandı. Öte yandan Yeni Delhi’nin Kirti Nagar Mobilya Bölgesi’nde bulunan Kirti Nagar Mobilya Derneği’nin Başkanı Ratinder Pal Singh ve Mumbai Belediye Başkanıyla da temas kuruldu ve Türk mobilya vizyonu tanıtıldı. Toplantıya katılan tüm Hintli profesyonellerin 28 Ocak – 1 Şubat 2009 tarihlerinde gerçekleştirilecek İstanbul Mobilya Fuarı’na (İMOB) katılımı ve Hindistan’da atılan iş birliği tohumlarının meyvelerini bu fuar kapsamında vermesi bekleniyor.

Ziyaret programına Türkiye’den 13 büyük mobilya markasının üst düzey yöneticileri katıldı. Bu markalar şöyle sıralanıyor: Aldora, Alfemo, Bellona, Cascade, Çilek, Doğtaş, İstikbal, İpek, Kilim, Misafir, Mondi, Sonorus ve Weltew.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mobilyacilarin-hindistan-ziyareti-ihracat-beklentisini-yuzde-50-artirdi_65829.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!