Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mobilyadan Vazgeçmeyen Boydak'tan Enerjiye İki Yılda 1 Milyar Dolar

Ana üretim alanı mobilyada yurtiçi, yurtdışı büyümeye devam etme kararı alan Boydak Holding enerji konusunda da yoğunlaşmayı planlıyor. Grup iki yıl içinde enerjide ağırlıklı üretim olmak üzere dağıtım dahil 1 milyar dolarlık yatırım yapacak

Radikal Gazetesi
Mobilyadan Vazgeçmeyen Boydak'tan Enerjiye İki Yılda 1 Milyar Dolar

Ana üretim alanı mobilyada yurtiçi, yurtdışı büyümeye devam etme kararı alan Boydak Holding enerji konusunda da yoğunlaşmayı planlıyor. Grup iki yıl içinde enerjide ağırlıklı üretim olmak üzere dağıtım dahil 1 milyar dolarlık yatırım yapacak.

Boydak Holding İcra Kurulu Başkanı (CEO) Memduh Boydak, yenilenebilir enerji alanında 1 milyar dolarlık yatırımı 2 yıl içinde gerçekleştirmeyi ve bu yatırımı yüzde 40’lara varan oranda özkaynak kullanarak yapmayı planladıklarını açıkladı.

Memduh Boydak, Holdingin Yıllık Bilgilendirme Toplantısında, Holdingin 7 farklı alanda 27 şirketi ile faaliyet gösterdiğini ifade etti. Boydak, holdingin 2009’da net karının 319 milyon 883 bin lira olduğunu, Ar-Ge ve çevre konusunda geçen yıl 15 milyon lira yatırım yaptıklarını, 406 milyon dolar  civarında ihracat gerçekleştirdiklerini bildirdi. Memduh Boydak, 2010 hedeflerine ilişkin olarak da şunları kaydetti:

“Ar-Ge ve tasarıma 15 milyon lira kaynak ayırdık. Tekstil alanında yeni yatırımlar yapacağız. Türkiye’de her ne kadar ‘tekstil treni kaçıyor’ gibi bir intiba oluşsa da rekabet edebilecek güçte ve hala Türkiye’de fırsatların olduğuna inanıyoruz. Bu yıl halı sektörü dahil tekstil alanında yaklaşık 50 milyon lira yatırım da öngörüyoruz.”
Toplantıda ihracat pazarlarındaki gelişmelerin sorulması üzerine ise Memduh Boydak, “100’ü aşkın ülkeye ihracat yapıyoruz. Küresel krizin tavan yaptığı dönemde ABD’ye satışlarımızı yüzde 5 de olsa artırdık. Geçtiğimiz yıl Almanya’da satışlarımız yüzde 25 İtalya’da ise yüzde 30’un üzerinde arttı” diye konuştu.

Ana alanımız mobilya

Memduh Boydak, enerji yatırımıyla ilgili bir soruyu da “Üretim ana alan olmakla birlikte dağıtımlar da ilgimiz dahilindedir. Ancak mobilya sektörü, ana iş alanımız olmaya devam edecek. Burada yurtiçi ve yurtdışında büyümeye devam edeceğiz. Diğer taraftan enerji, stratejik olarak büyümek istediğimiz alanlardan birini oluşturuyor” şeklinde konuştu.

Halka açılacağız

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak da, gazetecilerin alka arzı düşünüp düşünmediklerine ilişkin bir soru üzerine, “2010 yılı içinde inşallah 27 şirket içinden bir tanesini İMKB’de göreceğiz. Bu 2010 yılının sonunda ancak gerçekleşebilir. Üretim şirketlerinden bir tanesi olacak...” diye konuştu.

Türkiye Finans’a ilişkin bir soru üzerine de Mustafa Boydak, buradaki ortaklıktan memnun olduklarını ve devam etmesini istediklerini, kısa vadede bankacılık sektöründen çıkma gibi bir düşüncelerinin olmadığını söyledi.

Mustafa Boydak, Başbakan Erdoğan’ın, TOBB’un her üyesinin bir kişi alması durumunda bunun işsizliğin azaltılmasına ciddi katkı sağlayacağı yönündeki açıklamasının ardından bazı TOBB üyelerinden gelen tepkiler nedeniyle TOBB ile Başbakan arasında bir küskünlüğün söz konusu olmadığını, Başbakanın toplantıda temennisini dile getirdiğini, her başbakanın ülkesinde işsiz olmamasını isteyeceğini ifade etti. Boydak, “Türkiye’de herkesin yumuşamaya ihtiyacı var” dedi.

500 istihdam yaratacağız

Kriz yılı 2009’da işçi çıkarmadıklarını aksine 600 kişiye istihdam sağladıklarını vurgulayan Boydak grubu 2010 yılında 500 kişi daha istihdam etmeyi planlıyor. Boydak Holding Enerji Üretim A.Ş’nin ihaleye çıkardığı 11 projenin 7’sine teklif verdiklerini ayrıca, enerji dağıtım ihalelerinde de yeni projelerin dosyalarını aldıklarını ve incelediklerini açıkladı Toplantıya, Boydak ailesinden 6 kişi katıldı. (aa)

 

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/mobilyadan-vazgecmeyen-boydaktan-enerjiye-iki-yilda-1-milyar-dolar_79199.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!