Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Modern Yeraltı Camisi Ödüle Doymuyor

Klasik cami mimarisinden farklı bir forma sahip olan ve yeraltına inşa edilen Büyükçekmece'deki Sancaklar Camisi, ibadete açıldığı günden bugüne sayısız ödüle layık görüldü.

yapi.com.tr/AA
Modern Yeraltı Camisi Ödüle Doymuyor

Mağarayı andıran ve sade mimarisiyle görenleri hayran bırakan Büyükçekmece'deki Sancaklar Camisi, uluslararası platformlarda aldığı ödüllerle adından söz ettirmeye devam ediyor.

Sancaklar Vakfı tarafından Büyükçekmece'de 7 bin 400 metrekarelik alanda, bin 200 metrekarelik kapalı alana sahip olan Sancaklar Camisi, İslam'ın özünden yola çıkılarak gösterişten uzak, sade ve mütevazı olmasına dikkat edilerek tasarlandı.

Tasarımı mimar Emre Arolat tarafından yapılan Sancaklar Camisi'ni diğer camilerden ayıran en büyük özelliği, eğimli arazisi nedeniyle yerin altındaymış hissi vermesi.

Dikdörtgen minaresi, özel led ışıklar ve mihrap duvarından sızan gün ışığından faydalanılarak aydınlatılması, kademeli saflarının olması, inşasında kayrak ve bazalt taşlarının kullanılması, kimyasal boya kullanılmaması Sancaklar Camisi'ni diğer dini yapılardan ayıran diğer özellikleri.

En prestijli ödülleri aldı
Sancaklar Camisi farklı tasarımı ile çok sayıda ödüle layık görüldü. Cami, 2011'de Barselona'da düzenlenen Dünya Mimarlık Festivali'nde "Geleceğin Projesi" ödülünü, 2013'te Singapur'da düzenlenen Dünya Mimarlık Festivali'nde "dini yapılar" kategorisinde dünya birincilik ödülünü, 2014'te Mimarlar Odası Yapı Ödülü'nü aldı.

2015 yılında Londra Tasarım Müzesi tarafından Yılın Tasarımı Seçkisi'nde finalist yapılar arasında sergilenen tasarım, 2015 yılında Mies Van Der Rohe Avrupa Ödülleri arasında en iyi 40 yapıdan biri seçildi.

Dünya Mimarlık Birliği WAC tarafından "Yılın En İyi Dini Yapısı Ödülü"nün sahibi olan Sancaklar Camisi, en son Royal Institute of British Architects'den (RIBA) Uluslararası Mükemmellik Ödülü'nü aldı ve en iyi 20 yapıdan biri oldu.

ETİKETLER: sancaklar camisi
http://www.yapi.com.tr/haberler/modern-yeralti-camisi-odule-doymuyor_165838.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!