Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mono Steel Afrika’daki Yerini Sağlamlaştırıyor

Dünyanın dört bir yanında projelerde kendisine yer bulan Mono Steel, 2.500.000 USD yatırıma sahip olan Gana’daki yeni projesi ile Afrika’da istihdam da sağlayacak.

yapi.com.tr
Mono Steel Afrika’daki Yerini Sağlamlaştırıyor

Paris Metrosu (Fransa), Snowy 2.0 Hydro Santral Projesi (Avusturalya), Münih Metrosu (Almanya), Gotthard Tünel Projesi (İsviçre ve İtalya’yı birbirine bağlayan, dünyanın en uzun tüneli), Stockholm Metrosu (İsveç), Lozan Tünel Projesi (İsviçre) gibi projelerde başarıyla ülkemizi temsil eden Mono Steel; Gana’nın en büyük ve köklü firmalarından olan Michelleti Graha’a ait 11.400 metrekarelik üretim kompleksini inşa ediyor.

Temmuz ayında yapımına başlanacak olan üretim kompleksinin, 6 ay gibi kısa bir sürede teslim edilmesi planlanıyor. Üretim bölümünün yanı sıra 2 adet depolama alanının bulunacağı kompleks; çelik konstrüksiyondan sandviç paneline, polikarbon aydınlatmalarından seksiyonel kapısına kadar A’dan Z’ye Mono Steel imzasını taşıyacak. Proje için ayılan yatırım miktarı ise 2.500.000 USD (İki Milyon Beş Yüz Bin Amerikan Doları).

Mono Steel’in ortaklarından Murat Özcan, büyük bir yatırımla inşa edecekleri Gana’daki projelerini; “Çiziminden modellemesine, tasarımından inşasına kadar A’dan Z’ye imzamızı taşıyan bir proje olacak. Ocak 2022 tarihinde de, anahtar teslim olarak Michelleti Graha firmasına vereceğiz. Temmuz ayında işe başlıyoruz. 2 Türk mühendis ve 8 Türk teknik personel olmak üzere 40 kişilik bir ekiple çalışacağız. Pandemi döneminde, özellikle Afrika’da istihdam sağlayacağımız için çok mutluyuz” diye açıklıyor. 

 

*

Mono Steel Hakkında

Makine Mühendisi Mustafa Toprakçeken ve Murat Özcan’ın ortaklığında Sakarya’da kurulan Mono Steel, Türkiye’deki bir çok projeyi (AVM’den stadyuma, konuttan köprüye kadar) takdirle tamamlayan köklü bir firma. Kanada, İngiltere, Avusturalya, Avrupa ve Afrika pazarlarında da deyim yerinde ise aranılan bir oyuncu haline gelen marka; tünel, metro, hidro elektrik santali gibi dünyaca isim yapmış projelerde yer alarak yerini sağlamlaştırıyor. Yurt dışında yaptığı yatırımların yanı sıra 2019 yılında, 35 yıllık geçmişiyle Almanya’nın Stuttgart bölgesinde yer alan ve sektörün lider firmalarından olan Villing Tech ile T-Steel GMBH firmasını kurarak ortak olan Mono Steel, Türkiye ve yurt dışında sağladığı istihdamla da ekonomiye katkı sağlıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mono-steel-afrikadaki-yerini-saglamlastiriyor-_185293.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!