Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mortgage Kasırgası İsviçre'yi de Vurdu

Dünyanın en büyük reasürans şirketi Swiss Re yüksek riskli mortgage krizinin olumsuz etkisiyle CDS'lerden alacağına bağlı olarak 1.2 milyar İsviçre Frankı kayıp beklediğini açıkladı.

Radikal Gazetesi
Mortgage Kasırgası İsviçre'yi de Vurdu

ünyanın en büyük reasürans şirketi Swiss Re yüksek riskli mortgage krizinin olumsuz etkisiyle CDS'lerden alacağına bağlı olarak 1.2 milyar İsviçre Frankı kayıp beklediğini açıkladı. Swiss Re'nin rakibi Munich Re ise 'Açıklayacağı yeni bir şey olmadığını' belirtti. Böylece Swiss Re'nin krizinden doğrudan zarar gören tek büyük reasürans şirketi olabileceği belirtildi.

Çin'den dolara tam destek
Bu arada Çin Merkez Bankası Başkanı Zhou Xiaochuan da, 'güçlü doları' desteklediklerini açıkladı. Zhou, ABD'deki mortgage sorunlarına bağlı oluşan son çalkantının ardından uygun çözümün ortaya çıkmasını beklediklerini söyleyip, "Bu açıdan, güçlü bir dolar görmeyi umuyoruz... Güçlü doları destekliyoruz" dedi.

Çin'den gelen bu mesaja karşın dolar kredi kaygısı ve ABD ekonomisine ilişkin belirsizlikler nedeniyle İsviçre Frankı karşısında son 12 yılın en düşük seviyesine indi. Dolar dün 1.1153 İsviçre Frankı'nın altına gerileyerek 12 yılın en düşük seviyesini gördü.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mortgage-kasirgasi-isvicreyi-de-vurdu_57536.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!