Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mortgage'a Vergi Teşviki 'Mali Önlem'e Takıldı

Piyasalardaki dalgalanmaya karşı önlem beklentisi giderek artarken konut edinmek isteyenlere kötü haber geliyor. Mortgage Kanunu'na eklenen vergi teşvikinden vazgeçiliyor. Konut sektöründeki büyüme eğilimi frenleniyor.

Sabah Gazetesi



iyasalardaki dalgalanmaya karşı önlem beklentisi giderek artarken konut edinmek isteyenlere kötü haber geliyor. Mortgage Kanunu'na eklenen vergi teşvikinden vazgeçiliyor. Konut sektöründeki büyüme eğilimi frenleniyor. Devlet Bakanı Ali Babacan, dün Maliye'ye giderek Bakan Kemal Unakıtan'la çalıştı. Babacan- Unakıtan zirvesi, "Mali önlem paketi mi geliyor" sorusuna yolaçtı. İlk aşamada kapsamlı önlemler yerine TBMM'de ele alınan Mortgage Yasası'ndaki kritik bir teşviğin tırpanlanması gündeme geldi

ÖRTÜLÜYE ENGEL

Bu arada Kurumlar Vergisi oranını yüzde 30'dan 20'ye düşüren kanun çerçevesinde, kurumların, ortaklıklarından veya ortaklarla ilgili kişilerden doğrudan veya dolaylı olarak temin edilerek işletmede kullandıkları borçların, hesap dönemi içinde herhangi bir tarihte kurumun öz sermayesinin 3 katını aşan kısmı, "örtülü sermaye'' sayılacak. Kurumlar, ilişkili kişilerle, emsallere uygunluk ilkesine aykırı olarak belirledikleri bedelli veya fiyat üzerinden mal ya da hizmet alımı, satımında bulunursa, kazanç tamamen ya da kısmen "transfer fiyatlandırması'' yoluyla örtülü olarak dağıtılmış sayılacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mortgagea-vergi-tesviki-mali-onleme-takildi_46593.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!