Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mortgage Yasası’na Vergi Engeli

Kira öder gibi ev sahibi olma imkanı sunan Mortgage Tasarısı, Meclis’te önümüzdeki döneme kaldı. Konut kredisi faizlerinin yüzde 2’ye yükselmesinin yanı sıra vergi mahsuplaşmasıyla ilgili maddeye IMF’nin karşı çıkması etkili oldu.

NTV



ira öder gibi ev sahibi olma imkanı sunan Mortgage Tasarısı, Meclis’te önümüzdeki döneme kaldı. Konut kredisi faizlerinin yüzde 2’ye yükselmesinin yanı sıra vergi mahsuplaşmasıyla ilgili maddeye IMF’nin karşı çıkması etkili oldu.

Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener, Plan Bütçe Komisyonu’nda vergi mahsuplaşması getiren düzenlemeye karşı çıkmıştı. Maliye Bakanlığı’nın hesaplamalarına göre 10 yılda 200 bin kişinin bu maddeden faydalanması halinde, 10 milyar YTL’lik kayıp oluşacağı hesaplanmıştı. Tasarıda vergi ile ilgili yapılan bu düzenlemeye Uluslararası Para Fonu (IMF) itiraz etti. Hükümet tasarıyı ilk haline dönüştürmek için harekete geçtiğinde de CHP’nin itirazı ile karşılaştı.

Konut kredisi faizlerinin yüzde 2 seviyesine çıkması da Mortgage’ın uygulanma şansını ortadan kaldırdı. İşte tüm bu nedenler tasarının bu dönem Meclis’ten geçirilmemesinde etkili oldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mortgage-yasasina-vergi-engeli_46729.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!