Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Mortgage'ın İşlerliği Düşük Faize Bağlı'

Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, mortgage kredilerin bu yıl yüzde 1'leri göremeyeceğini ama 2008'de yüzde 1'leri aşabileceğini söyledi.

Radikal Gazetesi
'Mortgage'ın İşlerliği Düşük Faize Bağlı'

kbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, mortgage kredilerin bu yıl yüzde 1'leri göremeyeceğini ama 2008'de yüzde 1'leri aşabileceğini söyledi. Sistem kredilerinde piyasanın işlerlik kazanabilmesi için faizlerin çok daha düşük seviyelerde olması gerektiğini vurgulayan Kurtul, bu piyasayı en fazla zorlaştıran unsurun yüksek faiz oranları olduğunu aktardı. Turkcell'e 3 milyar dolar kredi sağlayan bankaların yetkilileri, törenden sonra soruları yanıtladı. Kurtul, reel faizlerin şu anda yüksek olduğunu, enflasyon oranının bu yıl yüzde 6 veya 7 olabileceğini açıkladı. Faiz oranlarına bakıldığında bunun yüzde 19'da olduğuna değinen Kurtul, "Reel faizlerin çok daha düşük olması gerekiyor. Hem politik hem ekonomik açıdan, bu kadar istikrarlı bir ortamda beklentimiz reel faizlerin çok daha düşük oranda olması" dedi.

Kurtul, bu yıl faizlerdeki düşüş trendinin süreceğini, yıl sonu bono faizlerinin yüzde 17'lere gerileyebileceğini anlattı. Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen de, reel faizlerin yüksek olduğunu belirterek, "Ancak şunu da unutmayalım; Türkiye'de enflasyon hedefinden şaşmış vaziyette. Merkez Bankası'nın elindeki bir para enstrümanı aracı olarak en kuvvetli silahı tabii ki faizler. Dolayısıyla faizlerin önümüzdeki bir-iki ay içinde hızlı bir düşüş kaydedeceğini düşünmüyorum" diye konuştu. Özen, şöyle devam etti: "Reel faizler yüksek. Ama bu da ödeyeceğimiz bir bedel olarak ortaya çıkıyor. Bunun yavaş yavaş aşağıya gelmesi gerektiğine ben de inanıyorum. Bu yıl faiz oranları şu anki seviyelerden daha düşük bir seviyede kapanacak gibi görünüyor."

http://www.yapi.com.tr/haberler/mortgagein-islerligi-dusuk-faize-bagli_52208.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!