Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mresco Dizilerden Etkilenen Araplara Konut Satacak

Türk dizilerinin Arap ülkelerinde gördüğü ilginin yatırımlar üzerinde de etkili olmaya başladığını belirten Mresco Türkiye Genel Müdürü Fatih Ergüven, "Türkiye Körfez ülkelerinden büyük fonların yanı sıra bireysel yatırımcıların da göz hapsinde. Diziler nedeniyle Türkiye'yi merak eden ve tatil yapmak isteyen 'körfez'li bireysel yatırımcılar

Referans Gazetesi



Mekke'deki "Al Makam Kuleleri"nde 200 Türke devre mülk satan Mresco, dizilerden etkilenerek yatırıma gelen Araplara da Türkiye'de konut satacak. Türk dizilerinin Arap ülkelerinde gördüğü ilginin yatırımlar üzerinde de etkili olmaya başladığını belirten Mresco Türkiye Genel Müdürü Fatih Ergüven, "Türkiye Körfez ülkelerinden büyük fonların yanı sıra bireysel yatırımcıların da göz hapsinde. Diziler nedeniyle Türkiye'yi merak eden ve tatil yapmak isteyen 'körfez'li bireysel yatırımcılar özellikle konut alımına ilgi gösteriyor. Bu nedenle Türkiye'de yer alan projeleri Arap dünyasına pazarlamaya karar verdik" açıklamasını yaptı. Türkiye'den satışını yapacakları projeleri Mısır, Katar, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'da pazarlayacaklarını kaydeden Ergüven, Arap yatırımcıların özellikle Ege Bölgesi ve İstanbul'a ilgi gösterdiğini söyledi.
    
Öncelik turistik bölgelere

Mekke'de Kabe manzaralı Al Makam ve Mısır'da Sharm Lagoon Resort gayrimenkul projelerinin satışını yapmak üzere geçen eylül ayında Türkiye pazarına giren Mresco, "Körfez ülkeleri"yle Türkiye arasında "yatırım köprüsü" olacak. Kuveyt merkezli firma, 2009'da Türkiye'deki projeleri yurtdışına pazarlamakla kalmayıp, Körfez sermayeli yatırımcılara da danışmanlık hizmeti verecek.

Türkiye'de satışa uygun projeleri yurtdışına pazarlamaya hazırlanan firma, ilk etapta turistik bölgelerde yer alan konut projelerine yönelecek. Satış ve pazarlamasını üstlenecekleri projelerde öncelikle hukuksal bir sorun olmamasına dikkat ettiklerini belirten Ergüven, ayrıca yapı kalitesi yüksek, fizibilitesi uygun, sektörde bilinen ve güvenilirliği olan projeleri satacaklarını belirtti.
    
Durgunluk fırsata dönebilir

Ergüven, Türkiye'nin Avrupa'nın en hızlı gelişen piyasalarından biri olduğunu ve Avrupa'da yaşanan durgunluğun Türkiye'ye önemli fırsatlar sağlayacağını kaydetti. Krizden en az etkilenen bölgenin Ortadoğu ve Körfez bölgesi olduğunu söyleyen Ergüven, Körfez sermayesinin Türkiye'ye karşı ilgisi olduğuna işaret ederek "Türkiye'ye yatırım yapmayı isteyen Körfez sermayeli büyük gruplar var. Bu yatırımcılara doğru yolu göstermek gerekiyor. Bizim ana amaçlarımızdan biri de bu şirketlere danışmanlık yapmak; Körfez'deki sadece kendi ana şirketimizi, sermayemizi değil, ana şirketin rehberlik hizmetiyle oradaki güçlü sermayeyi buradaki doğru projelere kanalize etmek istiyoruz" açıklamasını yaptı.

Gayrimenkul sektöründe resesyon sürecinin ardından bir iyileşme ve değişim beklediklerini ifade eden Ergüven, son yıllarda yaşanan kontrolsüz büyümeye karşılık artık firmaların kendilerine yeni bir yön çizmeleri gerektiğini söyledi. "Müşteri isteklerine yönelik bir gelişme yaşanacak. Firmalar bugüne kadar sundukları gayrimenkul projelerinde müşteri odaklılıktan ziyade, 'Kafamda çok güzel bir proje var' deyip onu satıyordu. Ama projeler birbirini tekrarlamaya başlayınca sektörde krizden önce genel bir durgunluk baş gösterdi" diyen Ergüven, önümüzdeki dönemde fark yaratan ve müşteri taleplerini dikkate alan projelerin ön çıkacağını aktardı.
    
Al Makam'a Türkiye'den 200 talep geldi

Mresco'nun satışını yaptığı Al Makam Kuleleri'ne bir ayda 200 talep geldi. Türkiye'de ilk Realist Expo Fuarı'nda görücüye çıkan Al Makam Kuleleri Kabe'ye 100 metre uzaklıkta yer alıyor. 2010'da tamamlanması planlanan kuleler, Kral Abdülaziz tarafından vakfedilen arazi üzerine kuruldu. 45 katlı ve 1608 daireli Al Makam Kuleleri, Kabe, Harem ve şehir manzaralı odalara sahip. Yılın 7 gecesi yatırımcı tarafından kullanılabilecek devre mülklerin 25 yıllığına kiralanabildiğini söyleyen şirketin Mresco Satış ve Pazarlama Direktörü Tunç Okulmuş, "25 yıl boyunca 7 gece konaklamanın maliyeti 9500 dolar ile 160 bin dolar arasında değişiyor. Umreye gidişin uçak bileti de dahil bin euroya mal olduğunu düşünürsek, bu yatırım kendini 7 yılda amorti ediyor" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mresco-dizilerden-etkilenen-araplara-konut-satacak_65179.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!