Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mudanya Çevre Yolu, 26 Yıl Sonra Hayata Geçiyor

Mudanya-Bursa Çevre Yolu nihayet hayata geçiyor. Büyükşehir, istimlak çalışmalarına hız vererek 26 yıldır sürüncemede kalan çevre yolunu bir an önce hizmete açmayı hedefliyor. 1984'te planlara işlenen ancak düzensiz kentleşme nedeniyle güzergahı üzerinde birçok ev bulunan yol için sona gelindi. İstimlak edilecek evler yıkıldıktan sonra çalışmalar

Zaman Gazetesi
Mudanya Çevre Yolu, 26 Yıl Sonra Hayata Geçiyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya Belediyesi'nce 1984 yılında planlara işlenmesine rağmen bir türlü hayata geçirilemeyen Mudanya-Bursa Çevre Yolu için düğmeye bastı. Yol üzerinde kalan 20 binadan 17'sinin sahipleriyle anlaşma sağlandı. Kamulaştırmanın ardından önümüzdeki günlerde yıkım çalışmalarına başlanacak. Bursa'da ulaşım sorununu raylı sistem ve kavşak düzenlemelerinin yanında alternatif yeni yollar açarak çözüme kavuşturmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, merkeze bağlı ilçelerde de ulaşım yatırımlarına hız verdi. Bursa'nın sahille buluşma noktası olan, bu nedenle de özellikle yaz aylarında trafik ve otopark sorununun had safhaya ulaştığı Mudanya'daki sorun da çevre yolu projesiyle çözüme kavuşturulacak.

Mudanya Belediyesi tarafından 26 yıl önce 1/1000 ve 1/5000'lik planlara işlenen ancak bir türlü hayata geçirilemeyen Mudanya-Bursa Çevre Yolu için devreye giren Büyükşehir Belediyesi, yol üzerinde kalan 20 binanın kamulaştırılması için çalışmalara başladı. Bu binalardan 17'sinin sahibi ile anlaşmaya varılırken, işlemlerin tamamlanmasının ardından yıkım çalışmalarına başlanacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ve AK Parti İlçe Başkanı Kadir Kahraman ile birlikte Mudanya-Bursa Çevre Yolu üzerinde incelemelerde bulundu. Çevre yolunun Mudanya için hayati önem taşıdığını belirten Başkan Altepe, "Özellikle yaz aylarında buradaki trafik sorunu içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Trafiğin nefes alması için bu yolun bir an önce hayata geçmesi gerekir. Bu amaçla hemen çalışmalara başladık. Batı-doğu istikametinde trafiğin yükü bu yola aktırılacak. Bürokratik işlemlerin tamamlanmasının ardından kamulaştırdığımız binalarda yıkımlara hemen başlayacağız." dedi.

ETİKETLER: kent ulaşım
http://www.yapi.com.tr/haberler/mudanya-cevre-yolu-26-yil-sonra-hayata-geciyor_83987.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!