Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Muğla' da Konut Sıkıntısı Bitecek

Görevine ikinci kez seçilen Belediye Başkanı Osman Gürün, öncelikle arsa ve konut sıkıntısına el atacağını söyledi. Kentin öncelikli sorunların

Yeni Asır
Muğla' da Konut Sıkıntısı Bitecek

b>Görevine ikinci kez seçilen Belediye Başkanı Osman Gürün, öncelikle arsa ve konut sıkıntısına el atacağını söyledi. Kentin öncelikli sorunlarını ele alacağını ifade eden Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, şunları söyledi:

Dar gelirlilere
"Geçen dönemde söz verdiğim hizmetlerin yüzde 90'ını gerçekleştirdim. Bu dönem de Muğla'nın arsa ve konut sıkıntısının çözümüne dönük projeleri öncelikle hayata geçireceğiz. Bunun için de dar ve sabit gelirli ailelerin bu projeden daha fazla yararlanması için çeşitli düzenlemeler yapacağız."

Mahçup etmeyeceğiz
Kentin en önemli sorunları arasında yer alan kanalizasyon sistemi konusunda da çalışmalara hemen başlayacaklarını belirten Başkan Gürün, "Seçim öncesinde yaşanan olumlu gelişmeleri devam ettirip, projeye başlamak istiyoruz. Seçim sırasında verdiğimiz hiç bir sözün havada kalmasını istemiyoruz. Muğlalılar vaatlerimizi dinledi bize güvendi ve yeniden seçti. Onların bu güveninin boşa çıkarmayacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

NELER YAPACAK?
50 bin kişi barındıracak

* Akçaova 1. etap yerleşim uygulama planı, Sanayi kentsel dönüşüm planı, Uğur Mumcu Bulvarı uygulama planı ile Arasta-Pazaryeri-Saburhane özel planlaması çalışmalarına hız verilecek.

* Belediye meclisinde kabul edilen nazım imar planı, Düğerek İmar Planı, Kötekli ve Yeniköy Revize İmar Planı, Ortaköy İmar Planı, Akçaova İmar Planı ile 50 bin nüfusu barındırabilecek yeni bir Muğla'nın daha yapılaşmasına yetecek alanlar imara açıldı. Bu alanlar hem mevcut arsa fiyatlarını aşağıya çekecek hem de daha daha ucuza alınıp satılabilecek konutların oluşması sağlanacak.

* Akçaova'da belediye mülkiyetindeki alanlarda oluşacak arsalar, hiç evi olmayanlara, asgari ücretlilere kuracakları kooperatifler aracılığıyla uygun bedellerle çok uzun vadeli taksitlerle verilerek arsa sahibi olmaları sağlanacak.

* Kanalizasyon projesini hayata geçirmek için gerekli düzenlemeler sonuçlanma aşamasına geldi. Çok kısa sürede sistem hizmete sokulacak.

* Muğla-Aydın karayolu üzerinde Akçaova'da planlanan yeni yerleşim alanının ihtiyacını karşılamak üzere 5 bin tonluk su deposu yapılacak.

* Düğerek'te bulunan öğrenci yurdunun yapılacak yeni ilaveler ile kapasitesi artırılacak.

* Eski garajın bulunduğu alanda altında katlı otopark, üstünde eğlence ve alışveriş mekanları, toplantı salonları, internet cafeler, bowling salonu gibi bölümlerin bulunduğu iş merkezi ile hazırlanan proje geliştirilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mugla-da-konut-sikintisi-bitecek_10439.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!