Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Muğla’da İskeleler Sökülmeye Başlandı

Muğla Valiliği'nce oluşturulan 'Kıyı Estetik Kurulu'nun tatil yörelerindeki iskelelerin uygulamaya konulan genelge dahilinde tek tip haline getirilmesine yönelik çalışmalar sürüyor. Marmaris'te bulunan 5 yıldızlı bir otelin restoran olarak kullandığı iskelesi, sabah 06.30 sıralarında çok sayıda turist denize girip yüzerken polis eşliğinde zabıta

Yeni Asır Gazetesi
Muğla’da İskeleler Sökülmeye Başlandı

Muğla Valiliği'nce oluşturulan 'Kıyı Estetik Kurulu'nun tatil yörelerindeki iskelelerin uygulamaya konulan genelge dahilinde tek tip haline getirilmesine yönelik çalışmalar sürüyor. Marmaris'te bulunan 5 yıldızlı bir otelin restoran olarak kullandığı iskelesi, sabah 06.30 sıralarında çok sayıda turist denize girip yüzerken polis eşliğinde zabıta tarafından sökülmeye başlandı.

Ekipler gönderildi

Sosyetenin gözde mekanı Bodrum'da 10 iskeleye yönelik inceleme çalışmaları sürerken, gözler Marmaris'teki "iskele restoranlara" çevrildi. Uzunyalı sahilinde 5 yıldızlı bir otelin önünde bulunan 'iskele restoran'a polis ve zabıta eşliğinde Belediye Fen İşleri ekipleri gönderildi. Ekipler sabah 06.30'da iskelenin bazı bölümlerini sökmeye başladı. İskelelerin düzenlenmesinin ardından aynı otelin önündeki 7 metrelik yürüyüş yolunun 2 metreye kadar düşmesiyle ilgili de çalışma yapılacağı, yolun genişliğinin 7 metreye çıkarılacağı açıklandı.

Karar belediyenin

Yetkililer, kriterlere göre iskelelerin ahşap ve en fazla 2 buçuk metre eninde olması gerektiğini, bu kritere uymayan iskelelerin düzenlenmesine başlandığını bildirdi. Muğla Valiliği Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü yetkilileri, Marmaris'te bulunan 5 yıldızlı otelin 'iskele restoran'ının belediyenin aldığı karar neticesinde yıkıldığını, konuyla ilgili olarak Bayındırlık Müdürlüğü'nün bir tasarrufunun bulunmadığını kaydetti. Kıyı Estetik Kurulu'nun iskelelerde yaptığı çalışmalarda bölgede bulunan birçok kurumun temsilcileriyle birlikte çalıştığı açıklandı.

Küçültülmesi istendi

Muğla Valiliği tarafından Mart ayında oluşturulan Kıyı Estetik Kurulu, Muğla kıyılarındaki göze hoş gelmeyen iskele ve dolguları düzenlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalara ilk olarak sosyetenin uğrak yeri Bodrum'dan başlayan ekipler, Bodrum Yarımadası'nın yanı sıra, Milas ve Marmaris'te kıyıları denetlediler ve kamu yararına aykırı olduğunu tespit ettikleri, imar kurallarına uymayan iskeleler hakkında yıkım veya küçültme kararı aldı.

Uyarı verildi

Kurulun oluşturulduğu günden bu yana 50'ye yakın iskele denetlendi. Kıyı Estetik Kurulu ekipleri, uygun olmayanları tespit ederek, bazılarının küçültmesini, bazılarının da düzenlenmesini istedi. İşletmelerin bugüne kadar uyarılara rağmen herhangi bir düzenlemeye gitmemesi üzerine, söz konusu iskeleler ekipler tarafından sökülmeye başlandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/muglada-iskeleler-sokulmeye-baslandi-_71727.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!