Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Muhalif Belediyeye “Sanal Kilit” İddiası

Belediye Yazılım Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BEYSİAD) Başkanı Mehmet Özyirmidokuz, belediyelerin internet üzerinden verdiği hizmetlerin tek merkezden İçişleri Bakanlığı kontrolüne geçeceğini bu yolla muhalif belediyelerin iktidarın kontrolüne gireceğini söyledi.

yapi.com.tr
Muhalif Belediyeye “Sanal Kilit” İddiası

Yerel seçimlerin ardından ülke genelindeki belediyelerin büyük bölümünde ağırlığını kaybeden AKP'nin, belediye hizmetlerini internet üzerinden uzaktan kontrol altına alarak adeta sanal kilit vuracağı belirtiliyor.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre; Belediye Yazılım Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BEYSİAD) Başkanı Mehmet Özyirmidokuz, halen belediyelerin ayrı ayrı yürüttüğü internet hizmetlerinin tek elden İçişleri Bakanlığı'na geçeceğini, yeni yöntemle birlikte Ankara, İstanbul ve İzmir büyükşehir belediyeleri de dahil tüm belediyelerdeki verilerin İçişleri Bakanlığın kontrolüne gireceğini söyledi.

Özyirmidokuz, yeni sistemin devreye girmesiyle muhalefet partilerinin yönettiği belediyelerin kendi projelerini uygulayamayacağını, merkezden gelen projelerle halka hizmet sunmak zorunda kalacağını, belediye ve halka ait bilgilerin ise belediyelerden alınıp direkt bakanlığa verileceğini bildirdi.

Ortak altyapı kurulacak
İktidarın hazırladığı Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı'na göre, muhalefet ya da iktidarın yönetiminde olduğuna bakılmaksızın ülke genelindeki tüm belediyelerin internet üzerindeki hizmetleri, iktidarın kontrolündeki tek veri tabanından ve ortak altyapıdan yönetilecek.

Düzenlemeyi değerlendiren BEYSİAD Başkanı Mehmet Özyirmidokuz, halen belediyelerin vergi ödemeden yaşlı bakım hizmetlerine kadar tüm projelerinin bilgisayar altyapısının BEYSİAD üyesi uzmanlaşmış kuruluşlar tarafından kurulup işletildiğini, yeni sistemde ise tüm belediyelerin tek bir veri tabanına bağlanarak özerk yapılarının gözardı edileceğini söyledi.

Özyirmidokuz, şu uyarılarda bulundu: “Yeni sistemle birlikte İçişleri Bakanlığı tüm belediyelere, ‘Ben size bir uygulama vereceğim hepiniz aynısını uygulayacaksınız' diyecek. Oysa siyasi kurumlar olan belediyelere merkezden müdahale olmaması lazım. Bu biraz siyasi proje gibi duruyor. Belediyeleri vesayet altında bırakmak, kontrol etmek, kayıt altına almak, bir takım şeylere de engel olmak için yapıldığını düşünüyorum. Örneğin, İstanbul belediyesi özürlülere yönelik bir proje uygulamak isteyecek ancak bakanlık tek tip uygulama nedeniyle bu projeye izin vermeyecek. Yeni sistem, belediyelerin ellerini kollarını bağlar. İmar uygulaması yapıyorsunuz hepsi orada olacak. Her türlü özel bilgi, iç yazışmalar, yatırım bilgileri, ileriye, geriye dönük planlar hepsi merkezde olacak.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/muhalif-belediyeye-sanal-kilit-iddiasi_177057.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!