Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mühendisler Meydanlara

13 Ekim Cuma günü ülkenin dört bir yanından mühendisler, mimarlar, şehir plancıları otobüslerle, trenlerle Ankara meydanlarını doldurmak üzere yola çıkacaklar.

Evrensel Gazetesi/Arif Nacaroğlu



3 Ekim Cuma günü ülkenin dört bir yanından mühendisler, mimarlar, şehir plancıları otobüslerle, trenlerle Ankara meydanlarını doldurmak üzere yola çıkacaklar.

Kimi iyi kötü bir iş sahibi. Ama genç mühendislerin çoğu işsiz ya da aldıkları eğitimle hiç ilgisi olmayan işlerde çalışmak zorundalar. 14 Ekim günü “Emeğe, insanımıza, üyemize, yaşama, mesleğimize, ülkemize sahip çıkıyoruz.” sloganları Ankara’yı ve tüm ülkeyi inletecek.
Ülkenin en uzak köşesinden başlayarak tüm ülkeyi dolaşan ve uğradığı her kentte mühendislerin yoğun katılımıyla sorunların dile getirildiği toplantılara bayrak olan dev pankartlar da yavaş yavaş Ankara’ya doğru yola çıktı. Sadece mühendis, mimarlar değil, genç adaylarda geleceklerine sahip çıkmak için bizimle birlikte olacaklar.

Bir ülkenin görece daha iyi gelir düzeyine sahip mühendisleri sokakları dolduruyorsa ortada ciddi bir sorun var demektir. Aslında mühendisler, pekala, yabancı sermaye ve yerli işbirlikçileri ile al takke ver küllah olup, işlerini yürütme bilgi ve becerisine sahipler. Danışmanlık, iş takipçiği, tercümanlık, bayilik gibi işleri kapıp rahatlıkla gül gibi geçinip gidebilirler. Ama, bu yoksul ülkenin yoksul ama fedakar halkının paralarıyla okuduklarının, mühendis, mimar olduklarının bilincindeki insanlar, gerçek aydınlar, ülke kaynaklarının, topraklarının yerli, yabancı sermayenin hizmetine sunulmasına karşılar.
Henüz çok olmadı, Türk Telekom özelleştirdi.

Satılırken ne deniyordu?
Efendim, yabancı şirket Telekom’u alacak ve en kısa sürede, yaptığı alt yapı yatırımları ile dünya devi yapacak. Haberleşme ucuzlayacak.
Peki ne oldu?

Henüz bir yıl geçmeden çalışan sayısı yarıya düşürüldü. Tek bir kablo değiştirilmedi. Tek bir yeni cihaz sisteme bağlanmadı. Bu güne kadar tüm yapılan daha az personelle, eski sistemi çalışır tutmak ve dünyanın en pahalı haberleşme sisteminin kaymağını yemek. Faturaları tahsil etmek. Yakın zamanda Telekom için verilen para amorti edilecek. Üstüne biraz da kar elde edildi mi, iş tamam. Posası yine halkımızın sırtına bırakılacak. Şimdi bu amorti işini hızlandırmak için yüksek maaşlı mühendislerin yerine düşük ücretli Pakistan’lı, Hindistan’lı mühendisleri çalıştırmak istiyorlar. Satıcı hükümet emre amade. Gerekli yasalar hazır. Zaten iş bulamayan mühendisimizin önüne yoksul az gelişmiş ülke mühendisini çıkartacaklar.

Diğer özelleştirmelerde de durum farklı mı? Arsa fiyatına giden koca fabrikaları görmüyor muyuz?
“Bu TMMOB zaten oldu olası ayağımıza bağ oluyordu. Yetkilerini azaltalım” hayali Menderes Hükümeti ile başlar. Her seferinde boylarının ölçüsünü almış olmalarına rağmen hükümetler TMMOB’ a saldırmayı yabancı işbirlikçilerine yapılacak en önemli yalakalık sayarlar.
Bu gün de yaşanan budur.
Ve TMMOB yarım yüz yılı aşan tecrübesi ile bu saldırıyı da püskürtecektir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/muhendisler-meydanlara_48972.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!