Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Mühendislik Eğitimi ve Araştırmada Liderlik Ödülü'ü, Prof. Dr. Kakaç'a Verildi

Uluslararası Mühendislik Eğitimi ve Araştırma Teşkilatı'nın, ''Mühendislik Eğitimi ve Araştırmada Liderlik Ödülü'nü bu yıl TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sadık Kakaç'a verdiği bildirildi.

yapi.com.tr / AA
''Mühendislik Eğitimi ve Araştırmada Liderlik Ödülü'ü, Prof. Dr. Kakaç'a Verildi

Uluslararası Mühendislik Eğitimi ve Araştırma Teşkilatı'nın (iNEER), ''Mühendislik Eğitimi ve Araştırmada Liderlik Ödülü'nü bu yıl Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sadık Kakaç'a verdiği bildirildi.

TOBB ETÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, ''ısı transferi'' alanındaki 3 kitabı halen ABD üniversitelerinde lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine okutulan Kakaç'a, bu ödül mühendislik eğitimine hizmetlerinden dolayı verildi.

Kakaç'ın ödülünü yarın Finlandiya'nın Turku kentinde düzenlenecek törenle alacağı bildirildi.

Sadık Kakaç, buzdolabı ve otomobil gibi araç ve eşyalardan, nükleer santrallerdeki üretim süreçlerine kadar birçok alanda ısı transferinin esasları üzerindeki araştırma ve ders kitaplarıyla tanınıyor. Kakaç'ın uluslararası çapta 13 ödülü bulunuyor.

Uluslararası işbirliği ile öğretme ve öğrenme konularında karşılıklı ilerlemeyi teşvik etmek için dünya mühendislik topluluğu tarafından oluşturulan küresel bir meslek örgütü olan iNEER, bilgi paylaşımı yoluyla uluslararası anlayış ve ortaklığın gelişmesini teşvik ediyor. Merkezi ABD Maryland'de olan, kar amacı gütmeyen bir kurum olan iNEER, web sitesi, arşivli yayınlar, elektronik iletişim sistemi ve çeşitli konferanslar, çalıştaylar ile bağlantılı olarak çalışmalarını devam ettiriyor. iNEER'in toplam 98 ülkede 38 bin üyesi bulunuyor.

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/muhendislik-egitimi-ve-arastirmada-liderlik-oduluu-prof-dr-kakaca-verildi_100945.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!