Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
 
BÖLÜM SPONSORU Egepen Egepen

Mum Sönmeden...

Mum sönmeden bu bir başlangıç olabilir mi diyerek buyur ola çevreci testusa bu hafta...

Milliyet PAZAR
Mum Sönmeden...

Mum sönmeden bu bir başlangıç olabilir mi diyerek buyur ola çevreci testusa bu hafta

1 Karl Marks’a göre tek çözüm olarak “Kör bir gücün emrindeymişçesine üretimi sürdürmektense, üreticilerin, insan metabolizması ve doğa ilişkisini” nasıl yönetmeleri gerekiyormuş? (“Das Kapital”, 3. cilt)

a. Rasyonel bir biçimde
b. İşbirliğiyle ve insan doğasına en uyumlu
c. En az enerji harcayan yöntemlerle
d. Hepsi

2 Her şey onunla başlamıştı. İlk çevreci sayılan Rachel Carson adlı Amerikalı bir kadının 1962’de yazdığı, doğanın yok oluşunu anlatan “Sessiz İlkbahar” adlı kitap DDT’nin forsunu sıfırlamasa da epey sarsmıştı. Kitap yüzünden ABD, 1972’de DDT kullanımını yasakladı. Yazara “isterik kadın” iftirası atıldı. Kanserden ölen bu çevrecinin esas mesleği neydi?

a. Ev kadını
b. Hayvanat bahçesi bakıcısı
c. Deniz zooloğu
d. Müzisyen

3 Hangi hayvanın sayısında azalma son günlerde deniz zoologlarını telaşlandırmaktaymış?

a. Yunus
b. Fok
c. Denizatı
d. Glofish

4 Çevreci sözlüğü genişliyor: Glofish nedir?

a. Çevreci geçinen politikacı
b. Bir tabanca markası
c. Şansını Hollywood’da aramak için yola düşen sinema oyuncusu
d. Genetiği değiştirilmiş balık (Genetiği Değiştirilmiş Organizma serisinden)

5 Fujita Hasar Ölçeği neyin ölçeğidir?

a. Küresel iklim değişikliği
b. Ozon çatlağı yüzünden fuji filmlerindeki fotoğraf hatası
c. Dokunulmazlık
d. Hortum

6 Çevre terminolojine devam: Albedo ne demek?

a. Palyatif çevreciliğin sanayiciler tarafında ödüllendirilmesi
b. Bir cismin güneş ışığını yansıtma yeteneği
c. Çevreci görünme numarası
d. Güneşte iyi yanmış kişinin albenisi

7 Son günlerdeki haberlere göre neyin eksikliği nükleer santraller için bir tehdit unsuruymuş?

a. Rize çayı
b. Uranyum
c. Denetçi
d. Hiçbir şey nükleer santrallerin çoğalmasını önleyemiyor

8 Nükleer santrallerin tehlikeleri ile ilgili kitaplar yazan bir Alman kadın var: Gudrun Pausewang. En önemli kitabı “Bulut”. Ekositten söz ediyor. Nedir?

a. Televizyonda çevrebilim konuşmacısı
b. Ekoloji üzerine web sitesi
c. Ekonomisi çok gelişmiş ülke
d. Çevre soykırımı

9 Hayret! İddiaya göre hangi Hollywood aktörünün nükleer santrallerden yana olduğu ortaya çıkarılmış? Arkasından konuşulmaz ama...

a. Tom Cruise
b. Richard Gere
c. Madonna
d. Paul Newman

10 Hatırlayacaksınız: Ukrayna Başbakanı Viktor Yuşenko’ya çok yüksek dozda verilen zehir, belediyelerin katı atık yakma tesislerinde ortaya çıkan çok toksik bir gazdır. Dikkat dikkat! Nedir?

a. Portakal gazı
b.Tetraklorodibenzopara-dioksin
c. Dioksin
d. Hepsi

Yanıtlar: 1) d, 2) c, 3) b, 4) d, 5) d, 6) b, 7) c, 8) d, 9) d, 10) d.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mum-sonmeden-_64403.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

REKLAM VERİN

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!