Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Muratpaşa'da Yer Bulamayan İtfaiye, Yangınlara Geç Gidecek

Antalya'da hafif raylı sistem araçlarının dönüş noktası olarak belirlenen alanda bulunan Meydan İtfaiye merkezi kapatılıyor. Malzemelerin toplanmaya başlandığı itfaiye teşkilatının personeli, yeni yer bulunamadığı için Hal ve Lara Arıtma'daki itfaiye istasyonlarına dağıtılacak.

Zaman Gazetesi
Muratpaşa'da Yer Bulamayan İtfaiye, Yangınlara Geç Gidecek

SPAN lang=EN> Antalya'da hafif raylı sistem araçlarının dönüş noktası olarak belirlenen alanda bulunan Meydan İtfaiye merkezi kapatılıyor.

Malzemelerin toplanmaya başlandığı itfaiye teşkilatının personeli, yeni yer bulunamadığı için Hal ve Lara Arıtma'daki itfaiye istasyonlarına dağıtılacak. Konuyla ilgili Meydan İtfaiyesi'nde basın açıklaması yapan İtfaiye Daire Başkanı Ali Fuat Uslu, çok sıkıntılı günler yaşadıklarını belirtti. Uslu, metropol kent Antalya'da 33 yeni araç ve 70 personeli bünyelerine katmaya hazırlandıklarını ancak istasyon kurmak için yer bulamadıklarını aktardı. Dünya standartlarına göre her 2,5 kilometrelik çapa bakacak bir itfaiye amirliği bulunması gerektiğinin altını çizen Uslu, "Ancak biz Muratpaşa'da büyük uğraşlar vermemize karşın yer alamadık. Nüfusu 400 bine yaklaşan ilçemizde 4 istasyon kurmak istediğimizi ve her biri için 350-400 metrekare bir alana ihtiyaç duyduğumuzu yazılı ve sözlü olarak belediyeye ilettik. Ancak 1,5 yıldır yaptığımız çağrıya cevap gelmedi. Son olarak bir yer talebinde bulunduk ancak cevap alamadık. Bu yüzden şuan Muratpaşa sınırları içinde teşkilat kuramıyoruz" şeklinde konuştu.

Muratpaşa'daki yangınlara eskiden 5 dakikada ulaşabildiklerinin altını çizen Uslu, ancak bundan sonra bu sürenin en az 9 dakikaya çıkacağını belirtti. Yangında ilk 5 dakikanın hayati önem taşıdığını vurgulayan Uslu, Antalya'nın en sıkıntılı mahalleleri olan Kaleiçi ve Balbey'in de Muratpaşa sınırları içinde olduğunu hatırlattı. Belediyeden rant değeri yüksek ve ana cadde üzerinde bir yer istemediklerini, arka sokaklarda en fazla 400 metrekare bir yer talep ettiklerini ifade eden Uslu, şöyle devam etti: "Binamızı ve teşkilatlanmamızı kendimiz sağlıyoruz. Ama ne yazık ki Muratpaşa Belediyesi talebimizi karşılamadı. Yangın ve onunla mücadele eden itfaiye teşkilatı siyasetin, ekonominin, kişilerin kısacası her şeyin üzerinde olmalı. Ben ve arkadaşlarım yangının, yanmanın ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Belediye başkanlarımızdan da konuya daha duyarlı olmalarını bekliyoruz."

Öte yandan Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Köse, İtfaiye Daire Başkanlığı'nın kendilerinden eksik evrakla mayıs ayında yer talep ettiğini bildirdi. Köse, evrakların tam olarak geldiğinde ise belediye meclisinin izinde olduğunu, ancak perşembe günü yapılacak eylül ayı meclis toplantısında konunun görüşülebileceğini aktardı.

Köse, İtfaiye Daire Başkanlığı'nın kendilerinden talep ettiği arazinin 636 metrekarelik arazinin 447 metrekaresinin Muratpaşa Belediyesi'ne ait olduğunu bildirdi. Geriye kalan kısmın ise 7 kişinin üzerinde bulunduğuna dikkat çeken Köse, "Belediye meclisimiz konuyu ilk kez perşembe günü gündemine alacak. Çünkü başvuru evrakları tamamlanıp bize gönderildiğinde temmuz ayının meclis toplantısı yapılmıştı. Ağustosta ise meclis tatil idi. Eylül ayı toplantısında tahsis kararı çıkarsa biz ilçemizde itfaiye teşkilatı olmasını tabi ki isteriz" şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/muratpasada-yer-bulamayan-itfaiye-yanginlara-gec-gidecek_63482.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!