Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

MÜSİAD’dan Erdoğan’a Beş Tavsiye

Hükümete yakınlığıyla bilinen MÜSİAD, Başbakan Tayyip Erdoğan’a sunduğu rapor ile kabinede revizyon ve yolsuzlukların üzerine de daha etkin ve açık yüreklilikle gidilmesini istedi. MÜSİAD raporunda “Arsa spekülasyonu sanayiyi zehirleyen büyük bir balon ekonomisine doğru gitmektedir. Endişemiz odur ki, bu süreci yerel yönetimler de fazlasıyla

Radikal Gazetesi
MÜSİAD’dan Erdoğan’a Beş Tavsiye

Hükümete yakınlığıyla bilinen MÜSİAD, Başbakan Tayyip Erdoğan’a sunduğu rapor ile kabinede revizyon ve yolsuzlukların üzerine de daha etkin ve açık yüreklilikle gidilmesini istedi. MÜSİAD raporunda “Arsa spekülasyonu sanayiyi zehirleyen büyük bir balon ekonomisine doğru gitmektedir. Endişemiz odur ki, bu süreci yerel yönetimler de fazlasıyla tetiklemektedir. Bu alandaki spekülasyonun kaynakları araştırılmalı ve engellenmelidir” denildi.

Erdoğan’la görüşen MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, güncel ekonomik konularla ilgili bir rapor da sundu. Türkiye’yi tehdit eden dışarıdaki belirsizliğin iki koldan derinleşmekte olduğuna dikkat çekilen raporda, “Dış belirsizliğin bir ayağında küresel finansal kriz, diğer ayağında ise tümüyle sınırlarımız çevresinde derinleşmekte olan küresel güç mücadelesi vardır. Buna göre hem ekonomide, hem de siyasette olmak üzere dışarıda sistematik riskler devam etmektedir” denildi. Raporda, hükümete yönelik öneriler ise şöyle sıralandı:

Kabine revizyonu takvimi

“Parti kapatma davası sonrasında yeni iç belirsizliklere mahal verilmemelidir. Ekonomide ve genel olarak yönetişimde yeni beklentiler oluşturulmalıdır. Bu meyanda beklenti dahiline giren kabine revizyonu ile tutarlı ve somut bir reform takvimi açıklaması anlamlı olabilir. Muhtemel bir kabine revizyonu durumunda, ilgili birtakım bakanlıklara üretim, Ar-Ge, Ür-Ge alanlarını yakından bilen, üretimden gelen mühendislerin atanması çok faydalı olacaktır. Böylece ’ekonomi ağırlıklı olarak parasal ve mali politikalarla idare ediliyor, somut bir üretim vizyon ve stratejisi eksik’ şeklindeki bazı eleştirilerin önüne geçilecektir.

Kısa vadeli çekişmelerle engelleri aşma çabası yerine, uzun vadede çekişmeleri yok edecek uzun soluklu ve mutabakat oluşturulmuş alanlara odaklanılmalı. Bu meyanda AB üyelik süreci ve Ulusal Program gibi hedefler öne çıkmaktadır. Bilhassa kamuoyu iletişimi çok güçlendirilmelidir. Sivil toplumun çeşitli paydaşlarıyla birlikte katılımcı ortak istişare ortamları etkinlikle hayata geçirilmelidir.

Yolsuzluk vurgusu

Yolsuzluk çevresindeki hassasiyetlerin üzerine daha etkin ve açık yüreklilikle gidilmelidir.
Arsa spekülasyonu sanayiyi zehirleyen büyük bir balon ekonomisine doğru gitmektedir. Endişemiz odur ki, bu süreci yerel yönetimler de fazlasıyla tetiklemektedir. Bu alandaki spekülasyonun kaynakları araştırılmalı ve engellenmelidir. Ayrıca işletmelere uygun arsaların tahsis edilmesi isabetlidir.

2B ısrarı

Hazine’nin elinde atıl duran arsalar da bu meyanda uzun vadeli olarak sanayiciye kiralanabilir.
2B Yasası hâlâ çıkartılamamıştır. Bunun tekrar gündeme alınması?gerekmektedir.

Reel kesim güven endeksi 9.3 puan düştü

Merkez Bankası, reel kesim güven endeksinin eylül ayında ağustosa göre 9.3 puan  gerileyerek 85.2 olduğunu açıkladı. Merkez Bankası’nın açıklamasına göre; son üç aydaki toplam sipariş miktarı, gelecek üç aydaki toplam istihdam miktarı, gelecek üç aydaki üretim hacmi, mevcut toplam sipariş miktarı, gelecek üç aydaki ihracat sipariş miktarı ve mevcut mamul mal stok miktarına ilişkin beklentiler endeksi azalış yönünde etkilerken, sabit sermaye yatırım harcaması beklentisi endeksi artış yönünde etkileyen faktör oldu. Endeksin üçer aylık hareketli ortalamaları Eylül ayında bir önceki aya göre 4.4 puan azalarak 91.9 oldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/musiaddan-erdogana-bes-tavsiye_63943.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!