Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Musul-Hayfa Hattı İçin Türk Firmalara Teklif

Kerkük - Yumurtalık Boru Hattı’na rakip geliyor. İsrail, 55 yıldır kullanılmayan Musul - Hayfa Petrol Boru Hattı’nın yeniden faaliyete geçmesi için

NTV-MSNBC



b>Kerkük - Yumurtalık Boru Hattı’na rakip geliyor. İsrail, 55 yıldır kullanılmayan Musul - Hayfa Petrol Boru Hattı’nın yeniden faaliyete geçmesi için Türk mütteahhitlere birlikte çalışma teklifi getirdi.

Türkiye Mütteahhitler Birliği Başkanı Nihat Özdemir tekliflerin geldiğini doğrularken, Irak ve İsrail arasındaki bu boru hattının devreye girmesinin uzun vadede Türkiye’yi zarara uğratacağını belirtti.
Irak’tan başlayıp Ürdün üzerinden İsrail’e uzanan Musul-Hayfa Petrol Boru Hattı’nın yeniden inşası gündemde. Arap - İsrail savaşları nedeniyle 55 yıldır kullanılmayan bu boru hattının yeniden faaliyete geçirilmesi için ABD Enerji Bakanlığı’nın da bir süredir çalıştığı belirtiliyor.
Hattın yeniden inşaası için İsrail firmaları tarafından Türk mütteahhit firmalarına teklif getirildiğini doğrulayan Türkiye Mütteahhitleri Birliği Başkanı Nihat Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ama daha bu proje tasarı halinde. Henüz karar verilmiş bir olay yok. Ama erken koşmak lazım. Eğer bu olaylarda geç kalırsak, maalesef bu boru hattını kaybedebiliriz ve devletimize de önemli görevler düşmekte. TC Hükümeti olarak bu konuda önemli girişimlerde bulunup bizim alternatifimiz olan bu boru hattının yapılamamamıs için gerekli ağırlığı koymamız gerektiğini düşünüyorum.”

UZUN VADEDE TÜRKİYE’YE ZARARLI
İsrail’in boru hattının inşasında deneyimli olan Türkiye’den faydalanmak istediğini belirten Özdemir, yine de bu projenin uzun vadede Türkiye’ye vereceği zararın, yapımına ortak olmanın getireceği karın çok üzerinde olacağına dikkat çekiyor.
Öte yandan enerji uzmanları yılda 80 milyon ton petrol taşıyabilen Yumurtalık - Kerkük Boru Hattı yanında yılda 5 milyon ton taşıyabilen Musul - Hayfa Hattı’nın Türkiye için ciddi bir tehdit oluşturmayacağı görüşünde...

http://www.yapi.com.tr/haberler/musul-hayfa-hatti-icin-turk-firmalara-teklif_4082.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!