Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Müteahhidin Karnesi Zayıf Dolu

33 yıl önce yapılan ve ‘çürük’ olduğu için yapımı durdurulan 7 katlı bina çöktü. Olayda can kaybı yaşanmadı. Kentte dün saat 10.00 sıralarında Cengiz Topel Caddesi, Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu karşısında bulunan 7 katlı bina büyük bir gürültüyle çöktü. Çöken binanın üst katlarının boş ancak alt katlarında işyerlerinin olduğu belirtildi.

Cumhuriyet Gazetesi
Müteahhidin Karnesi Zayıf Dolu

33 yıl önce yapılan ve ‘çürük’ olduğu için yapımı durdurulan 7 katlı bina çöktü. Olayda can kaybı yaşanmadı. Kentte dün saat 10.00 sıralarında Cengiz Topel Caddesi, Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu karşısında bulunan 7 katlı bina büyük bir gürültüyle çöktü. Çöken binanın üst katlarının boş ancak alt katlarında işyerlerinin olduğu belirtildi. Enkaz altında kalan 1 kişi ise kurtarıldı. Binanın çökmesinin ardından polis araçlarından “Sessiz olun” anonsu yapılarak “Kimse var mı?” diye seslenilerek enkaz altında kalan olup olmadığından emin olmak için inceleme yapıldı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, binanın 1978’de ruhsat alınıp inşaatına başlandığını ve binanın yıkım kararının bulunduğunu fakat mal sahibi ile müteahhit arasında süren yargı süreci nedeniyle yıkamadıklarını söyledi. Çakır, ruhsatsız binanın altındaki işyerlerine nasıl ruhsat verildiği yolundaki soruya da, “Oralara ruhsat verilmedi” yanıtını verdi.

Binanın müteahhidi Ömer Tunay ile mal sahibi Hamit Ulu arasında anlaşmazlık çıkması nedeniyle tarafların mahkemelik oldukları, uzun süre devam eden dava sırasında müteahhit ve mal sahibinin vefat ettikleri, mirasçıları arasında davanın sürdüğü öne sürüldü. Aynı müteahhit tarafından bölgede 3 blok inşaat yapıldığı, A Blok’un çöktüğü, daire sahiplerinin oturduğu B ve C blokların ise tahliye edildiği öğrenildi.

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/muteahhidin-karnesi-zayif-dolu_87175.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!